Türkiye'nin verimli topraklarına sahip Hatay'ın Amik Ovası'nda yaz mevsimiyle birlikte hasat dönemi sürüyor.
Reyhanlı ilçesindeki çiftçi Adil Cünedioğlu, 20 dönümlük arazisine ektiği kabakları toplamaya başladı. Kilogramı 12 TL'den satılan bu kabaklar, depremden etkilenen bölgeye ekonomik anlamda destek sunuyor.
Hasat edilen kabağın iç piyasaya satıldığını belirten Adil Cünedioğlu, "Burada şu anda kabak hasat ediyoruz. Kabak hasat etmeye başlayalı 1 hafta oldu. 20 dönümlük arazide kabağımız var. Yaklaşık sezon sonuna kadar 2 ton kabak hasat ediyoruz. Tarlada kabağı 10 ile 12 TL arasında satıyoruz. Toplanılan kabağı iç piyasaya veriyoruz. İstanbul, Adana ve Ankara'ya gönderiyoruz. Kabak hasat etmek çok meşakkatlidir" dedi.
YEŞİL KABAK NEYE İYİ GELİR?
Kabak, vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından zengin, besleyici bir yaz sebzesidir. Yüksek su ve lif oranı ile bağırsak sağlığını korur ve kabızlığı önler. İçerdiği A ve C vitamini, beta-karoten, manganez, zeaksantin ve lutein gibi antioksianlar sayesinde pek çok göz hastalığından korunmamızı sağlar.
ÇİĞ KABAK YEMEK ZARARLI MI?
Çiğ kabak yemek zararlı mı? sorusu sıklıkla merak edilir ancak kabağın çiğ olarak tüketilmesinde bir sakınca yoktur.
Hatta besin değerlerinin kaybolmaması için kabağın aşırı pişirilmesi önerilmez ve özellikle buğuda pişirme gibi yöntemler tavsiye edilir.