Warren Buffett'ın zengin edecek yeni yatırımı belli oldu: Tüm hisselerini satmıştı

Warren Buffett'ın zengin edecek yeni yatırımı belli oldu: Tüm hisselerini satmıştı

ABD'li ünlü yatırımcı Warren Buffett, elindeki hisseleri satıp yaptığı yeni yatırımı belli oldu.

Warren Buffett liderliğindeki Berkshire Hathaway, geçtiğimiz günlerde elinde bulunan Apple hisselerini satmıştı. WarrenBuffett'ın yeni yatırımı belli oldu

sadsad.jpg

Warren Buffett liderliğindeki Berkshire Hathaway, 2024'ün ikinci çeyreğinde 234,6 milyar dolarlık kısa vadeli Hazine bonosu yatırımı yaparak, ABD Federal Rezervi'ni geride bıraktı. Omaha, Nebraska merkezli bu holding, aynı dönemde 42 milyar dolardan fazla nakit ve nakit benzerlerine sahip oldu; bu rakam, Fed'in 31 Temmuz itibarıyla sahip olduğu 195,3 milyar dolarlık Hazine bonosu ile karşılaştırıldığında dikkat çekici.

KARA PAZARTESİ’Yİ TAHMİN ETTİ

CNBC-e'ye göre, Warren Buffett geçtiğimiz çeyrekte Apple gibi büyük hisse senetlerinden çıkarak, küresel piyasalardaki dalgalanma öncesinde öngörülü bir hamle yaptı. Son yedi çeyrektir hisse senedi satışına odaklanan Berkshire, bu dönemde bu satışlarını hızlandırdı ve ikinci çeyrekte 75 milyar dolardan fazla hisse senedi sattı. Bu hamle, birçok Buffett takipçisi tarafından ekonomiye dair bir uyarı işareti olarak yorumlandı.

Buffett, kriz dönemlerinde doğrudan Hazine bonosu alacağını daha önce belirtmişti. ABD hükümeti, 4 ila 52 hafta vadeli Hazine bonoları sunuyor ve son iki yılda bu bonoların getirilerindeki artış, Buffett’in büyük nakit rezervlerine önemli kazançlar sağladı. Örneğin, yaklaşık yüzde 5 getiri sağlayan 3 aylık Hazine bonolarına yapılan 200 milyar dolarlık yatırım, yıllık yaklaşık 10 milyar dolar, çeyrek başına ise 2,5 milyar dolar getiri sağlıyor. Buffett’ın 234 milyar dolarlık Hazine bonosu yatırımı ile bu getiri miktarı yaklaşık 3 milyar dolara ulaşıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.