Yedikleri yemek akıllarını başlarından götürdü ‘Yanlarındaki serveti restoranda unuttular

Yedikleri yemek akıllarını başlarından götürdü ‘Yanlarındaki serveti restoranda unuttular

Bolu'da yaşanan ilginç olayda, bir aile yemek yedikleri lokantada servet değerindeki altınları unuttu.

Bolu'da yaşanan ilginç olayda, bir aile yemek yedikleri lokantada 1 milyon 200 bin TL değerindeki altınları unuttu. Dürüst bir garson sayesinde altınlar, sahibine geri teslim edildi.

Malatya'ya gitmek üzere yola çıkan 4 kişilik aile, Bolu'da mola verdikleri bir lokantada yemek yedikten sonra çocuk çantasını unuttu. Çantada bulunan çok sayıda altın, lokanta çalışanları tarafından fark edildi. Lokanta sahibi hemen polisi arayarak durumu bildirdi.

Yaklaşık 2 saat sonra Ankara'ya varan aile, çantalarının eksik olduğunu fark ederek durumu polise bildirdi. Yapılan incelemelerde, unutulan çantanın Bolu'daki lokantada bulunduğu tespit edildi. Bolu'ya dönen aile, polis eşliğinde altınlarına kavuştu. "Çok şaşırdık" diyen lokantada çalışan Yusuf Eren, altınları görünce büyük bir şaşkınlık yaşadığını belirtti. Eren, "Aile yemeklerini yiyip gittikten sonra çantayı fark ettik. İçinde altınlar görünce çok şaşırdık. Hemen patronumuzu aradık ve polisi bildirdik. Aile de çok sevindi ve bize teşekkür etti" dedi.

Bu olay, dürüstlüğün önemini bir kez daha ortaya koydu. Garson Yusuf Eren'in gösterdiği duyarlılık sayesinde aile, büyük bir kayıptan dönmüş oldu.

“YEMEKLERİNİ YİYİP GİTTİLER”

Lokantada çantayı bulan Yusuf Eren, altınları görünce çok şaşırdıklarını söylerken, “Sabah saat 08.00-09.00 civarıydı. 4 kişilik aile gelip çorbalarını yediler. Uzun yoldan geldikleri için yol güzergahı üzerinde bizde yemek yediler. Yemeklerini yiyip gittiler, fakat çantalarını unuttular. Bir süre çantaya bakmadık gelirler diye. Sonra açıp baktığımızda içinde oyuncaklar vardı, bir de siyah poşet vardı. Belki özel eşyaları vardır diye bayan personelimize poşeti açmasını istedim. Poşetin içerisinden altınlar çıktı. Bunlar 1 milyon 200 bin TL değerindeydi. Gerçekten biz de çok şaşırdık. Patronumuzu aradık o da emniyet ekiplerine haber verdi. Aile, Malatya’ya gidiyordu Ankara’ya yaklaştıklarında bunu fark edip polisi aramışlar. Biz de polisi aramış olduğumuz için iki taraf da mağdur olmadı. Aile çok teşekkür etti. Öğle yemeklerini de bizim burada yiyerek öyle yollarına devam ettiler” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.