Yemeklerin vazgeçilmezi olan üründe insan dışkısı tespit edildi

Yemeklerin vazgeçilmezi olan üründe insan dışkısı tespit edildi

Birçok yemeğin vazgeçilmezi olan sarımsakta insan dışkısı bulundu.

Kanada ve Amerika'da yapılan son araştırmalar, Çin sarımsağında birden çok zararlı madde tespit edildiğini ortaya koydu. Açıklamalarda ağır metallerin varlığından bahsediliyor. Uzmanlar, insan sağlığını tehdit eden bu tehlikeli durumun altını çizdi.

Uzmanlar, Çin sarımsağında insan dışkısının bile bulunduğunu belirterek önemli uyarılarda bulundu. Bu yıl da yerli sarımsak ile Çin’den ithal edilen sarımsak arasındaki tartışmalar gündeme geldi. Kanada ve Amerika’da yapılan incelemeler, Çin'den gelen sarımsakların ciddi tehlikeler barındırdığını ortaya koydu. İddialara göre, Çin'den gelen sarımsaklarda hayvan gübresi yerine insan dışkısından üretilmiş gübre kullanılıyor.

UZMANLARDAN AÇIKLAMALAR

Gıda mühendisi Nurten Sırma, ATV Haber’e yaptığı açıklamada Çin sarımsağı ile ilgili tehlikeleri anlattı. Sırma, Kanada'dan gelen raporlara dikkat çekerek şunları söyledi, "Dünyada ithalatı yapılan Çin sarımsağı ile ilgili çeşitli şaibeler var. Bu ürünlerde zaman zaman ağır metal, insan dışkısı kaynaklı Escherichia coli ve renk ağartıcı klorit gibi maddelerin varlığı tespit edildi. Bu sarımsakların yetiştiği topraklarda yakın yerlerde kanalizasyon akıntısı olabilir."

YERLİ SARIMSAK İLE ÇİN SARIMSAĞI NASIL AYIRT EDİLİR?

Renk ve Yapı: Yerli sarımsakların dip kısmı beyaz değildir, rengi biraz daha kırmızı ve mora dönüktür. Çin sarımsağının dip kısmı ise daha beyaz ve diş sayısı daha azdır.

Tat ve Lezzet: Yerli sarımsağın kendine has bir tadı ve lezzeti vardır. Çin sarımsağı ise daha yavan bir tat sunar.

Uzman isimler çin sarımsağına karşı dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha uyararak gıda zehirlenmelerinin yaşanabileceğini belirtti. Mümkün oldukça yerli sarımsağın tercih edilmesi gerekildiği ifade edildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.