YKS'ye girecekler dikkat! Öğrenciler için hafta sonu açık olacak

YKS'ye girecekler dikkat! Öğrenciler için hafta sonu açık olacak

Nüfus müdürlükleri YKS'ye girecek öğrenciler için hafta sonu açık tutulacak.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek adayların sınav belgelerini alabilmeleri için sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Sınav merkezi olan il ve ilçelerde nüfus müdürlükleri, 8 Haziran Cumartesi günü saat 07.00-17.00 ve 9 Haziran Pazar günü saat 07.00-15.30 saatleri arasında açık tutulacak.

Nüfus müdürlükleri YKS'ye girecek öğrenciler için hafta sonu açık tutulacak

Bu sayede adaylar, sınav günü herhangi bir aksaklıkla karşılaşmamaları için gerekli belgeleri hafta sonu temin edebilecekler.

Öğrencilerin vakit kaybı yaşamamaları için başvurudan önce sınava giriş belgesini ibraz ederek müracaat etmesi gerektiği aktarılan açıklamada, "İşlemler randevusuz olarak gerçekleştirilecektir. Sınava girecek adaylara başarılar dileriz." ifadeleri kullanıldı.

nufus.jpg

YKS İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenecek, 3 milyonun üzerindeki adayın katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) cumartesi ve pazar günü yapılacak.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 8 Haziran Cumartesi 10.15'te başlayacak Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) 3 milyon 120 bin 878, 9 Haziran Pazar 10.15'te başlayacak Alan Yeterlilik Testleri'ne (AYT) 2 milyon 19 bin 709 ve aynı gün saat 15.45'te gerçekleşecek son oturum Yabancı Dil Testi'ne (YDT) ise 233 bin 389 aday katılacak.

YKS maratonu hafta sonu başlıyor - Son Dakika Haberleri

Sınav 81 ildeki 245 sınav merkezi ile KKTC Lefkoşa ve Hırvatistan Zagreb'de yapılacak.

SONUÇLAR 17 TEMMUZ'DA AÇIKLANACAK

ÖSYM takvimine göre YKS sonuçları 17 Temmuz 2024'te açıklanacak.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesine, ÖSYM'nin internet sitesinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle ulaşabilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.