Yumurtadan 10 kat fazla protein içeriyor! Kasları ve kemikleri çelik gibi sağlam yapıyor

Yumurtadan 10 kat fazla protein içeriyor! Kasları ve kemikleri çelik gibi sağlam yapıyor

Diyetlerin vazgeçilmezi, düşük yağ oranına sahip o yiyecek hem protein kaynağı hem de yüksek ölçüde sağlık içeriyor.

Uzun ve sağlıklı bir ömür için neler yapması gerektiğini soranlar için uzmanlar süper bir yiyeceği öneriyor. Üstelik her sofraya girebilen bu yiyecek oldukça ekonomik. Yani faydasıyla fiyatı ters orantılı diyebiliriz.

Lor peyniri, içerdiği yüksek besin değerleri nedeniyle uzmanlar tarafından sofralardan eksik edilmemesi tavsiye edilen bir gıdadır. Özellikle bağışıklık sistemi, kemik sağlığı ve genel sağlık üzerinde birçok olumlu etkisi bulunuyor.

Bağışıklık sistemini destekleyici özellikleri sayesinde, özellikle bağışıklığı zayıf olan bireyler için ideal bir besin kaynağıdır. Lor peyniri, yüksek oranda serum protein içermesi sebebiyle vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir. Bu özelliği ile hastalıklara karşı daha dirençli bir vücut yapısına katkıda bulunur.

Sporcular için de önemli bir protein kaynağı olan lor peyniri, kas gelişimini destekler ve spor sonrası kasların hızlı bir şekilde toparlanmasına yardımcı olur. Diyet yapanlar için de düşük kalorisi ve yüksek protein içeriğiyle doyurucu bir alternatif sunar. Ayrıca, düşük tuz içeriği nedeniyle tansiyon hastaları tarafından güvenle tüketilebilir.

l-intro-1700077271.jpg

Kemik sağlığını destekleyen kalsiyum açısından zengin olan lor peyniri, osteoporose (kemik erimesi) gibi hastalıkların önlenmesine yardımcı olur. Ayrıca, içerisinde bulunan diğer mineraller ve vitaminler sayesinde genel sağlık için de faydalıdır.

Bu nedenlerle lor peyniri, her yaş grubundan insanın diyetine eklenebilecek değerli bir besin kaynağıdır. Hem lezzetli hem de sağlıklı olan lor peyniri, sofralarınızda düzenli olarak yer almalıdır.

Beslenme ve Fitoterapi Uzmanı Gizem Keservuran, “Lor peyniri sofralardan eksik edilmemeli. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlamak için lor peyniri yiyebilir, hastalıkları kendinizden uzak tutabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

1200x800-baharatli-lor-peyniri-toplari-kac-kalori-1600255840034.webp

LOR PEYNİRİNİN FAYDALARI

Keservuran, lor peynirinin vücut için oldukça önemli bir besin kaynağı olduğunu belirtiyor ve bu peynirin protein, kalsiyum, mineral ve vitamin açısından zengin olduğuna dikkat çekiyor. İnek peynirinden elde edilmesine rağmen, lor peyniri inek peynirinde bulunan antijenik proteinleri içermez, bu da onu daha alerjenik olmayan bir alternatif yapar. Özellikle, lor peynirinin içerisinde bulunan serum proteinin, diğer süt ürünlerinde nadir bulunan çok değerli bir protein olduğunu vurguluyor. Bu özellik, yumurta alerjisi olan bireyler için önemli bir avantaj sağlar; çünkü lor peyniri ile bu kişiler protein ihtiyaçlarını güvenle karşılayabilirler.

Lor peyniri, içerdiği yüksek oranda mineral ve vitaminlerle bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu daha dirençli hale getirir. Besleyici ve doyurucu özellikleriyle öne çıkan lor peyniri, diyet yapan kişiler için de ideal bir gıda seçeneği olarak kabul edilir. Ayrıca, B12 vitamini içeriği sayesinde yumurtayla kıyaslanabilecek derecede faydalıdır.

Ancak, Keservuran aynı zamanda lor peynirinin yüksek protein içeriği nedeniyle, protein fazlalığının zarar verebileceği bazı sağlık durumlarına sahip kişilerin, örneğin gut hastalarının, lor peyniri tüketiminde aşırıya kaçmamaları gerektiğini de hatırlatıyor. Bu nedenle, herkesin sağlık durumuna ve beslenme ihtiyaçlarına uygun miktarlarda lor peyniri tüketmesi önem taşır.

f-62547b4097ef3-1.jpg

LOR PEYNİRİN ÖZELLİKLERİ

Lor peyniri, peynirle benzer yoğunluğa sahip olmasına rağmen, yumuşak bir yapıya sahiptir ve genellikle taze tüketildiğinde dişlerde hafif bir gıcırdama hissi bırakır. Bu peynir, hafif tadıyla ve bazen hafif tuzlu oluşuyla bilinir, bu da onu hemen her yaştan insan için uygun bir seçenek yapar.

Lor peyniri iki farklı çeşitte sunulur: tuzlu ve tuzsuz. Bu, tüketicilere kendi damak zevklerine ve sağlık gereksinimlerine göre bir seçim yapma olanağı tanır. Özellikle tuz tüketimini sınırlamak isteyenler için tuzsuz lor peyniri iyi bir alternatif olabilir.

Lor peynirinin içerdiği zengin mineral ve vitaminler, özellikle kalsiyum ve fosfor açısından zengin olması nedeniyle, kemik sağlığını destekler ve osteoporoz gibi kemik hastalıklarının önlenmesine yardımcı olabilir. Bu özellikleriyle lor peyniri, sağlıklı bir diyetin önemli bir parçası olarak görülür ve kemik yoğunluğunu artırmaya ve genel sağlık durumunu iyileştirmeye katkıda bulunabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.