Ziyaretçiler kendi elleriyle toplayıp kilosunu 100 TL’den satın alıyor

Ziyaretçiler kendi elleriyle toplayıp kilosunu 100 TL’den satın alıyor

Yüksek rakımlı arazilerde yetiştirilen çilekler, eşsiz aromalarıyla dikkat çekiyor. Ziyaretçiler, dalından kendi elleriyle topladıkları çileklerin kilosunu 100 TL’den alıyor.

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde, bin metrelik rakımda yer alan 2 bin dönümlük arazide üretilen çileklerin hasadı başladı.

Araziye akın eden vatandaşlar, bizzat hasat sürecine katılarak çilekleri dalından toplama fırsatı elde ediyor.

Sakarya’nın yanı sıra İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Bilecik gibi civar kentlerden de bölgeye gelen vatandaşlar de hasada büyük ilgi gösteriyor.

whatsapp-image-2024-08-13-at-12-46-18-4.jpg

“BU AROMAYI BAŞKA BİR YERDE BULAMAZSINIZ”

Pamukova Ziraat Odası Başkanı Yaşar Ulukaya, aşırı sıcak hava sebebiyle rekoltede düşüş meydana gelmesine karşın fiyatların üreticileri tatmin ettiğini dile getirdi.

Ulukaya, “Kendi eliyle çilek toplamayı tercih eden vatandaşlarımız buraya geliyorlar. Kilosunu 100 TL’den satıyoruz. Piknik havasında geçen bu etkinlik için şirketler de turlar düzenliyor. Hem tüketiciler hem de üreticiler memnun.” diye konuştu.

whatsapp-image-2024-08-13-at-12-46-18-6.jpg

Hüseyinli Mahallesi Muhtarı Çağrı Lafçı ise bölgede yaşamını sürdüren yaklaşık 100 ailenin geçimlerini çiftçilikle sağladığını ve ağırlıklı olarak çilek üretimi yaptıklarını kaydetti.

Lafçı, “İstanbul, Bursa, Kocaeli, Düzce ve Bilecik gibi illerden gelen misafirlerimiz bizleri mutlu ediyor. Üretimi daha da yükseltmeyi amaçlıyoruz. İnsanlar kaliteli çilek toplayarak mutlu oluyorlar ve yeniden gelmeyi istiyorlar. Herkese kapımız açık.” dedi.

Çilek üreticisi Ulvi Kurt, sosyal medyanın da etkisiyle bölgeye gelen insanların dalından elleriyle çilek topladığını ve bu deneyimlerinden keyif aldığını ifade etti.

Kurt, “Vatandaşlar hem ürünlerin nasıl yetiştirildiğini öğreniyorlar hem de çilek topluyorlar. Bu çileklerdeki aromayı başka bir yerde bulabilmek mümkün değil. Herkesi yaylamıza bekliyoruz. Temiz havasıyla ve doğal güzellikleri ile burası harika bir yer.” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-08-13-at-12-46-18-7.jpg

“KENDİ ELLERİMLE TOPLAMAK İÇİN TERCİH ETTİM”

Kocaeli'nin Kartepe ilçesine tatil için Fransa'dan gelen Refika Kocaman isimli vatandaş, komşusu sayesinde tattığı çilekleri çok beğendiğini ve ailesiyle birlikte Pamukova’ya geldiğini söyledi.

Bölgenin doğasını da çok beğendiğini aktaran Kocaman, “Topladığım çilekleri reçel yapıp Fransa’ya götüreceğim. Burayı kendi ellerimle toplamak için seçtim. Böylesi daha zevkli, çünkü emek veriyorsun. Çocuklarla birlikte geldiğimizde eğlenceli bir ortam oluşuyor. Hem topluyor hem yiyoruz. Pazardan aldığımızdan çok daha lezzetli. Hayatımda yediğim en güzel çilekler.” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.