350 bin lira harcadı hayatı karardı ‘Kaş yapayım derken göz çıkardı'

350 bin lira harcadı hayatı karardı ‘Kaş yapayım derken göz çıkardı'

Akıllı lens tedavisi gören avukat Mustafa Alpar Ceylan'ın (63) sağ gözü operasyon sonrası kör oldu.

Ankara'da hipermetrop rahatsızlığı nedeniyle akıllı lens tedavisi gören avukat Mustafa Alpar Ceylan'ın (63) sağ gözü operasyon sonrası kör oldu. Ceylan, doktor ve hastane hakkında suç duyurusunda bulundu ve 350 bin lira tazminat davası açtı.

GÖRME YETİSİNİ KAYBETTİ

Ceylan, 1 Mart'ta özel bir hastanede sağ gözü için akıllı lens ameliyatı oldu. Fakat operasyon sonrası komplikasyonlar yaşadı ve gözünde ödem oluştu. Enjeksiyon tedavisine rağmen Ceylan'ın sağ gözü görme yetisini kaybetti.

640xauto-1.webp

Ceylan, başka hastanelerde de tedavi görmeye çalıştı ancak gözünde herhangi bir iyileşme sağlanamadı. Sağ gözünü tamamen kaybeden Ceylan, avukatıyla birlikte Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu ve doktor ve hastane hakkında tazminat davası açtı.

HASTANE 'İHMAL YOK' DEDİ

Ceylan, dava dilekçesinde 350 bin lira maddi ve manevi tazminat talep ediyor. Avukat Asiye Meltem Taşçı, müvekkilinin milyonda bir görülebilecek bir mağduriyet yaşadığını ve doktorların cezai sorumluluğunun da olduğunun altını çizerek, "sadece malpraktis davası değil, ceza davası da açacağız" dedi.

640xauto.webp

Hastane yetkilileri ise hastanın ameliyat öncesi tüm risklerden haberdar olduğunu ve herhangi bir ihmalin söz konusu olmadığını savundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.