Araplar ünlü bankayı satın alıyor: Türkiye'nin en büyükleri bankaları arasında

Araplar ünlü bankayı satın alıyor: Türkiye'nin en büyükleri bankaları arasında

Abu Dabi Varlık Fonu, Türkiye’de onlarca şubesi bulunan ünlü bankayı satın alıyor.

Bloomberg'in haberine göre Yapı Kredi'yi satın alma girişimi başarısız sonuçlan Abu Dabi Varlık Fonu (ADQ), Türkiye'de 50'den fazla şubesi bulunan Odeabank'ı satın almak amacıyla görüşmeler yürütüyor.

Satışa ilişkin yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, 249 milyar dolarlık varlık portföyü ile tanınan ADQ, Lübnan merkezli Bank Audi'nin Türkiye'deki iştiraki olan Odeabank'ı satın almak için müzakerelere başladı. Ancak bu görüşmelerin nihai bir anlaşmaya dönüşüp dönüşmeyeceği henüz netlik kazanmış değil.

Odeabank, Bank Audi tarafından 2012 yılında kurulmuş olup 54 üyesi bulunan Türk bankacılık sektöründe aktif büyüklük açısından 21. sırada yer alıyor. Bank Audi, Odeabank'ta yüzde 76,4 hisseye sahipken; Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) yüzde 8, Uluslararası Finans Kurumu (IFC) yüzde 6,4, IFC FIG Investment Company ise yüzde 3,4 hisseye sahip.

ADQ, geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'ye yatırım çekmek amacıyla yaptığı bölge ziyaretlerinin ardından, Türk varlıklarına ilgisini artıran Körfez yatırımcıları arasında yer alıyor. Bu ziyaret sırasında Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye'ye 50 milyar dolardan fazla yatırım sözü vermişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.