Yemek yaparken, göz kararı ölçüsü kullananların sık sık şikayet ettiği konulardan biri de yemeklerin zaman zaman artmasıdır. Eğer artan porsiyonlar çok büyükse, tüketilemeyip ziyan olabiliyor. Peki ne yapılabilir?
'ÇÖZÜMÜ TEREYAĞI VE KREMA...'
Et, balık, köfte veya tavuk gibi yemeklerin yan lezzeti olarak tüketilen patates püresi, fazla kaldığında genellikle çöpe dökülüyor. Gastromi uzmanların ifade ettiğine göre artan patetes püresini buzlukta muhafaza edebilirsiniz. Dondurucu poşetleri yiyecekleri koruyacak bir şekilde dizayn edildiğinden bu şekilde saklamanız da bir sakınca bulunmuyor.Ancak bu noktada bir uyarıda bulunmamamız gerekiyor; Sıcak yiyecekleri hiçbir zaman doğrudan buzdolabınıza veya dondurucunuza koymamalısınız Öte yandan Patates pürenizi dondurmadan önce dondurucu poşetinden veya saklama kabının içindeki havayı tamamen aldığınıza emin olmanız herhangi bir bozulma yaşanmaması için önemlidir.
DAHA UZUN ÖMÜRLÜ OLUYOR
Patatesler kendi başlarına dondurulabilirken, patates püresini krema ve tereyağıyla doldurmak, patateslerin uzun ömürlü olmasını sağlar.