Manyok bitkisi özellikle Afrika, Latin Amerika ve Asya'da temel bir gıda kaynağı olarak önemlidir. Bu bitki, dayanıklı bir bitki olduğu için çeşitli iklim koşullarında yetiştirilebilir. Bazı yörelerde un haline getirilerek yemeklere katıldığı da bilinmektedir. Alternatif tıp bilimi araştırmaları neticesinde birçok şifası olduğu ortaya çıkmıştır.
FAYDASI NEDİR?
Manyokun içinde bulunan C vitamini ve manganez, serbest radikallerin normal hücreler üzerinde zarar verici etkiye neden olmasıyla oluşan oksidatif strese karşı koruyucu bir rol oynuyor.Cilt bakımında da kullanılan manyok kökü, bal ya da zeytinyağı ile karıştırıldığında ölü derileri soyuyor ve cilde aydınlık veriyor.Yaşlanma karşıtı olan manyok, kolajen yüklü olmasının yanı sıra cildi güneşin zararlı ışınlarına karşı da korur.
TÜKETİMİNDE DİKKATLİ OLUNMALI
Kan şekerini yükselten glisemik indeks, yorgunluğa ve diyabete neden olabiliyor. Aşırı nişasta kullanımı da kan şekeri üzerinde olumsuz etkiye neden olan faktörler arasında yer alıyor.