Bedelli askerlik ücretlerine zam! Yeni fiyatı belli oldu

Bedelli askerlik ücretlerine zam! Yeni fiyatı belli oldu

Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak olan artış miktarı, bedelli askerlik yapmak isteyenleri de etkileyecek.

Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak olan zam, bedelli askerlik ücretlerinin de yükselmesine neden olacak. Beklenen yüzde 20'lik artış, doğrudan bedelli askerlik ücretlerini etkileyecek.

Bedelli askerlik yapmak isteyenler için zaman da daralıyor. Temmuz ayında yürürlüğe girecek olan yeni düzenlemeyle birlikte bedelli askerlik ücretlerinde kayda değer bir atış yaşanacak.

Picture background

Bu nedenle, zamdan etkilenmemek için başvuruların 28 Haziran’ın mesai saati bitimine kadar tamamlanması gerekiyor. Bu tarihe kadar başvuru yapıp parasını yatıranlar, yaklaşık olarak yaklaşık 30 bin TL daha az ödeme yapmış olacaklar.

Başvuruların e-Devlet Kapısı'ndan ya da herhangi bir askerlik şubesinden yapabilirsiniz. Ancak yoklama kaçağı, saklı veya bakaya durumunda olanlar yalnızca askerlik şubeleri aracılığıyla bedelli başvurusunda bulunabilir.

Picture background

Başvurular, kişinin kendisi, eşi, birinci veya ikinci derece kanuni yakınları, vekilleri ya da vasileri tarafından gerçekleştirilebilir.

BEDELLİ ASKERLİK NE KADAR OLACAK

İlk 6 aylık TÜFE'nin %25.46 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor. Eğer bu tahmin gerçekleşirse yapılacak olan bu zam, bedelli askerlik ücretlerine doğrudan yansıtılacak.

Picture background

Bedelli askerlik ücretleri, her 6 ayda bir memur maaş zamlarıyla birlikte güncelleniyor. Hesaplama, memur maaş katsayısı ile 240.000 gösterge rakamının çarpımıyla yapılıyor.

Temmuz ayında yapılacak olan memur maaş zammı, bedelli askerlik ücretlerinin belirlenmesinde temel alınacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.