Çalışanın hatası yüzünden iflasın eşiğine geldi

Çalışanın hatası yüzünden iflasın eşiğine geldi

Çinli bir şirket, çalışanının fiyatlandırma hatası nedeniyle 4.2 milyon dolarlık (yaklaşık 143 milyon TL) bir kayıpla karşı karşıya geldi.

Çin'in Anhui kentindeki Little Swan Dongshan şirketi, bir fiyatlandırma hatası nedeniyle şirkete 4.2 milyon dolarlık (yaklaşık 143 milyon TL) bir kayıpla karşı karşıya geldi. Bir çalışanın hatası, 20 dakikada düşürülmüş fiyatlarla 40.000 sipariş artışına yol açtı. Sorun, 28 Ağustos'ta bir çalışanın çamaşır makinelerini yanlış fiyatlarla etiketlemesiyle ortaya çıktı ve satışlarda artışa yol açtı.

Müşteriler cihazlarda alışılmadık derecede düşük fiyatlar gördükten sonra sadece 20 dakika içinde 40.000'den fazla sipariş verdi. Şirket, hatayı fark ettikten sonra özür diledi ve müşterilerinden siparişlerini iptal etmelerini istedi.03c4cc-57b48f82f6594e90b6e6bcfa7f67e43fmv2.jpgSiparişler yerine getirilirse mağazanın 4.2 milyon dolarlık zararla karşı karşıya kalacağı bir duruma yol açtı. Ev aletleriyle bilinen şirket, hatayı kabul etti ve derin pişmanlıklarını dile getirdi. Açıklamada, "Yanlış anlaşılma nedeniyle önemli bir hata yaptık. Bu sorunun kafa karışıklığına yol açtığını ve pazarı altüst ettiğini kabul ediyoruz." dediler. Şirket, müşterilerden siparişlerini iptal etmelerini istedi ve onlara derhal geri ödeme yapılacağına dair güvence verdi. Şirketin avukatları, satışların gerçek bir indirim olmadığını ve bir hata sonucunda ortaya çıktığını kanıtlamak için deliller sundu. Mahkemenin vereceği karar, şirketin kaderini belirleyecek. Eğer mahkeme, bu satışların iptaline karar vermezse, şirket iflasla karşı karşıya kalabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.