Canlı insan koyup binayı yıktılar 'Bu kadarı da pes artık'

Canlı insan koyup binayı yıktılar 'Bu kadarı da pes artık'

Hatay'da deprem kabini üreten firma tarafından yapılan canlı insanla sağlamlık testi trajik bir kazaya dönüştü.

Hatay'ın Antakya ilçesinde deprem kabini üreten firma tarafından yapılan canlı insanla sağlamlık testi trajik bir kazaya dönüşüyordu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkım yaşayan Hatay'da mahkeme süreci tamamlanan binaların yıkımları devam ediyor. Antakya ilçesi Cumhuriyet Caddesi'nde 5 katlı bir binanın yıkımı esnasında deprem kabini üreten firma tarafından canlı insanla gerçekleştirilen sağlamlık testi, yıkım ekibinin tepkisine neden oldu.

Manken yerine canlı insan konularak yapılan teste tepki gösteren şantiye sorumlusu Osman Karslı, kabinin içerisindeki kişiyle ilgili bilgileri olmadığını belirterek yaşananlara tepki gösterdi.

ŞANTİYE SORUMLUSU OSMAN KARSLI YAŞANANLARI ANLATTI

Şantiye Sorumlusu Osman Karslı, Yıkım ekibinin bilgisi dışında İstanbul'dan gelen bir ekip tarafından deprem kabini testi yapıldığını söyledi. Deprem kabininin kilitli olduğunu ve içinde insan olduğunu bilmediklerini ifade eden Karslı, bu olayın hukuki sonuçları olacağını ve avukatlarının gerekli işlemleri başlattığını belirtti. Karslı, yıkım ekibinin bina içinde başka kimsenin olmadığından emin olduğunu ve deprem kabinlerinin de kilitli olduğunu vurguladı.

Yetkililer tarafından kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

aw220164-05.jpg

aw220164-03.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.