Dev banka yüzlerce şubesini kapatıyor: Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı

Dev banka yüzlerce şubesini kapatıyor: Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı

Ünlü dev banka yüzlerce şubesini kapatmaya başladı. Şubelerin kapanacağını duyan müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı.

Almanya'nın ünlü bankası Deutsche Bank'ın yan kuruluşu Postbank, yüzlerce şubesini hızla kapatmaya başladı. Bu durum, yaklaşık 1000 çalışanın işsiz kalmasına neden olacak. Ekonomik kriz bankaları da etkilerken, Postbank 2026 ortasına kadar şube sayısını 550'den 320'ye düşürmeyi planlıyor. Şubat ayında Deutsche Bank, toplamda yaklaşık 3,500 kişiyi işten çıkaracağını duyurmuştu.ekran-goruntusu-2024-06-24-152552.pngBir banka sözcüsü, "Bankacılık işlemleri artık şubelerden değil, internet üzerinden yapılıyor. Bu, şubelerin kapatılma kararında önemli bir rol oynadı" dedi. Kapatılan şubelerde çalışan yaklaşık 1000 kişi işsiz kalacak ve yönetim ile işçi konseyi arasında bu konuda anlaşmaya varıldı.ekran-goruntusu-2024-06-24-152549.pngDeutsche Bank sözcüsü, alınan tedbirlerin "bilinen personel azaltma rakamları bağlamında" anlaşılması gerektiğini vurguladı. İşçi sendikası "Verdi" ile yapılan son toplu iş sözleşmesine göre, operasyonel nedenlerle işten çıkarmalar 2027 yılı sonuna kadar yasaklanmıştı.

ekran-goruntusu-2024-06-24-152545.pngMüşterilere sunulan danışmanlık hizmetinde herhangi bir azalma olmayacak. Banka, kapatılan şubelerdeki müşteri danışmanlarını diğer şubelerde veya planlanan danışma merkezlerinde görevlendirmeyi planlıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.