Ünlü şirket tasını tarağını topladı. Türkiye'den çekiliyor

Ünlü şirket tasını tarağını topladı. Türkiye'den çekiliyor

1863 tarihinden bu yana faaliyet gösteren dev sigorta şirketi Türkiye’den çekileceği öne sürüldü.

Türkiye'den çekilen şirketler arasına bir yenisi daha eklendi. İtalyan sigorta devi Generali'nin, Türkiye ve Filipinler'deki birimlerini satmayı planladığı iddia edildi. Assicurazioni Generali SpA, Türkiye ve Filipinler'deki birimlerini satışa çıkaracak.

İsmini gizli tutan sektör kaynakları, İtalyan sigorta şirketinin İstanbul merkezli Generali Sigorta AŞ ve Generali Life Assurance Filipinler'i satmak için ayrı süreçler başlattığını belirtti. Satış görüşmelerinin başladığı ve yaklaşık yarım düzine şirketin talip olduğu, ancak henüz kesinleşen bir anlaşmanın olmadığı ifade edildi. Generali'nin sözcüsü ise satış işlemleri hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

TÜRKİYE'NİN İLK SİGORTA FİRMASI

1831'de İtalya'da kurulan Generali, Türkiye'nin ilk sigorta firması olarak biliniyor. 1863'te İstanbul'da ilk acentesini açarak Türkiye'de sigortacılık faaliyetlerine başlayan şirket, 1989'da Generali Sigorta Anonim Şirketi'ni kurarak yerelleşti. Avrupa'nın en büyük üç sigorta firmasından biri olan Generali'nin, Türkiye genelinde 500'ün üzerinde acentesi bulunuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.