Ekrem İmamoğlu bir seçimi daha kazandı 'Rakibine fark attı'

Ekrem İmamoğlu bir seçimi daha kazandı 'Rakibine fark attı'

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) yeni başkanı belli oldu.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) yeni başkanını seçmek için bir araya geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, başkanlık için aday oldu.

Birliğin yeni yönetiminin belirleneceği Meclis toplantısı, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün Divan Başkanlığı'nda açıldı.

AKIŞ'IN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMASINA TEPKİLER

Toplantının açılışında Türk, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmasını kınadı. Bu sözleri salonda bulunan bazı belediye başkanlarından tepki aldı. Tepki gösterenler, Akış'ın görevden uzaklaştırılmasının hukuki bir süreç olduğunu savundu.

Türk'e destek olan bazı belediye başkanları ise kararın siyasi olduğunu savundu.

FAALİYET RAPORU VE BÜTÇE GÖRÜŞÜLDÜ

Tartışmaların ardından Birliğin 2023 yılı faaliyet raporu görüşüldü. 2023 yılı bütçe kesin hesabının da görüşülmesinin ardından birlik başkanlığına aday olan İmamoğlu ve Genç'in başkanlık divanı ve encümen üyelerinden oluşan listesi okundu.

İMAMOĞLU KONUŞMADI

İmamoğlu, Genel Kurulda konuşma yapmayacağını bildirdi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Genç'in Genel Kurula hitabının ardından birlik başkanı, başkanlık divanı ve encümen üyelerinin seçimine geçilecek.

KAZANAN İMAMOĞLU OLDU

Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığı Ekrem İmamoğlu oldu. Seçimde İmamoğlu 515 oy alırken rakibi Ahmet Metin Genç 250 oy aldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.