Evlenecek çiftleri yıkan haber! Düğün yapmanın maliyeti belli oldu

Evlenecek çiftleri yıkan haber! Düğün yapmanın maliyeti belli oldu

Düğün sezonu geldi çattı ama maliyetler o kadar arttı ki evlenecek çiftler ne yapacağını şaşırdı. İşte evlenmenin maliyeti...

Ramazan ve Kurban Bayramı'nın sona ermesiyle birlikte düğün sezonu resmen açılırken evlenecek çiftler için de kara kara düşünme dönemi başladı.

Beyaz eşyası, mobilyası, mutfak eşyası, gelinliği, kirası derken maliyetler aldı başını gitti.

Picture background

TAM 2 KATI ARTTI

Yüksek enflasyon nedeniyle maliyetler alıp başını giderken geçen seneye kıyasla düğün yapmanın maliyeti neredeyse 2 katına çıktı. Düğün salonundan gelinliğe, beyaz eşyasından mobilyasına derken evlenmenin maliyeti 1 milyon TL'yi buluyor.

Davetiyesi, çeyizi, altını, beyaz eşyası, mobilyası say say bitmeyen masrafları nedeniyle her bir kalemin fiyatı evlenecek çiftlerin ceplerini yakıyor.

A'dan Z'ye her şeyi dört dörtlük yapmak isteyen çiftler artan maliyetler nedeniyle epey bir güçlük çekiyor. Düğün yapmanın maliyeti 1 milyon TL'yi buluyor hatta bazen aşıyor.

Düğün alışverişi daha uygun fiyatlarla yapmak isteyen çiftlerin gözde mekanı ise daha düşük fiyatları nedeniyle eminönü oluyor.

turk-lirasi.jpg

MÜŞTERİLER AZALDI SATICILAR DA MALİYETLERİNİ KARŞILAMADA ZORLANIYOR

Çeyizciler müşteri azlığından, evlenecek çiftler ise fiyatların pahalılığından şikayetçi.

Devletin sağladığı 150 bin TL'lik evlilik kredisi şartlarına uymayan çiftler, düğün hazırlıkları için borçlanmak zorunda kalıyor. Çeyiz hazırlamak ise en az 25 bin TL'yi buluyor.

GELİNLİK DENEMESİ BİLE ÜCRETLİ

Düğün denilince ilk akla gelen harcamalardan biri de gelinlik ve damatlık oluyor. Eminönü'nde gelinlik fiyatları 10 bin TL'den başlayıp 55 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Bazı gelinlikçiler, gelinlik denemesi için bile ücret talep ediyor.
En uygun düğün salonu 50 bin TL'den başlarken, mobilya ve beyaz eşya için en az 350 bin TL harcamak gerekiyor.

Picture background

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.