Aydın’ın Buharkent ilçesinde erkenci incir hasadı başladı.
Özenle toplanan 'Bursa siyahı' ve 'sarı lop' türü incirler tüketicilere ulaştırılıyor.
Aydın’ın Buharkent ilçesinde erkenci incir hasadı başladı.
Özenle toplanan 'Bursa siyahı' ve 'sarı lop' türü incirler tüketicilere ulaştırılıyor.
Hasadına diğer bölgelere oranla ortalama 15 gün erken başlanan Buharkent inciri, erkenciliği vesilesiyle ilçeye de önemli ekonomik katkı sağlıyor.
İncir bahçelerine gelen tüccarların satın aldığı lezzeti, rengi, kokusu ve aromasıyla bir marka haline gelen taze incirlerin sofralara ulaştırılması için adeta zamanla yarışa giriliyor.
Üreticinin de tüccarın da tüketicinin de memnun olduğu sezonluk verimde rekoltenin 25 bin ila 30 bin ton arasında gerçekleşeceği tahmin ediliyor.
Öte yandan ihracat gelirinin de yaklaşık 100 milyon doları bulması bekleniyor.
“EKONOMİK YÖNDEN AVANTAJLI”
Dünyada en kaliteli taze incirin yetiştirildiği yerin Buharkent olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Erol, “Binden fazla üreticimiz ve 25 bin tondan fazla taze incir üretimi ile farklı bir ilçeyiz. İlk incir hasadı Aydın’da 15-20 gün önceden burada yapılır. İlçemize katkısı ve ekonomik yönden avantajı ile çok önemli bir üründür.” diye konuştu.
Taze incirin bazı faydaları ise şu şekilde sıralanıyor:
- Kalsiyum, potasyum ve magnezyum gibi mineraller açısından zengindir.
- A, C ve K vitamini zenginidir.
- Barındırdığı zengin lif miktarıyla kabızlığı önler ve sindirime yardımcı olur.
- Antioksidanlar açısından zengindir ve bu nedenle de hücre hasarına karşı koruma yaratır.