İstanbullular dikkatli olun! AKOM’dan kırmızı kodlu uyarı geldi ‘Saatler kaldı, çok fena vuracak’

İstanbullular dikkatli olun! AKOM’dan kırmızı kodlu uyarı geldi ‘Saatler kaldı, çok fena vuracak’

AKOM, İstanbullulara kırmızı kodlu acil durum uyarısında bulundu.

Pendik, Tuzla, Çekmeköy, Beykoz, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Sarıyer ve Eyüpsultan'da Cuma öğlene kadar (13.00) kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur bekleniyor. Metrekareye 20 ila 45 kilogram yağmur düşmesi tahmin ediliyor.

AKOM'dan gelen uyarıya göre, yağışlar bugün akşam saatlerinden (18.00) itibaren şiddetini artıracak ve bölgesel olarak kısa sürede (30-60 dakika) yoğun yağışlara, su baskınlarına ve göl oluşumuna neden olabilecek.İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı da vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıyor. Yağış anında evden veya iş yerinden çıkmamaya, dere yataklarından ve su birikintilerinden uzak durmaya özen gösterilmesi gerekiyor.

ekran-goruntusu-2023-10-01-123830-0w9y.png

AKOM SU BASKINI KONUSUNDA UYARIDA BULUNDU

Anadolu yakasının doğu ve kuzeyde kalan ilçeleri Pendik, Tuzla, Çekmeköy, Beykoz, Sancaktepe, Sultanbeyli ve Şile ile Avrupa yakası kuzeyde kalan Sarıyer ve Eyüpsultan’da kuvvetli olabileceği ön görülüyor. Metrekareye 20 ila 45 kilogram yağmur düşebileceği belirtiliyor.

gok-gurultu.jpg

Bölgesel olarak kısa zaman diliminde (30-60 dakika) etkili olabilen yağışlarda göllenme, kot seviyesinin altında kalan kesimlerde su baskınları yaşanabildiğinden AKOM ilgili İBB birimlerini personel görevlendirme uyarısında bulunurken, İstanbullulara da yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyarıda bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.