Hatay’ın bereketli topraklarında üreticiler toprakla buluşturdukları tohumların hasadına başladı.
Acı severlerin afiyetle yediği Samandağ biberinde de hasat dönemi geldi çattı.
Arsuz’da kavurucu güneşin altında zorlu şartlarda elde edilen biber tarlada ise 20 TL ile 25 TL arasında alıcı buluyor.
Zorlu süreci litrelerce su tüketerek geçiren işçilerin yevmiyeleri ise 800 TL’yi buluyor.
Hasattan memnun olduklarını ifade eden 51 yaşındaki Tahir Öztürk, şu ifadeleri kullandı:
“Sabah 05.30-06.00 gibi başladık. Bu sıcaklığın altında halimizi görüyorsun. Çok sıcak, iyi olmuyor, yani güzel olmuyor, fazla yoruluyoruz. Gelen kutular gidiyor. Bidonlar, sular boşalıyor. Günlük yevmiye ortalama 800 TL. Ancak işine göre değişiyor. Biberi 4 dönümlük bir alana ektim. Daha bugün başladık, siftah ettik. Şimdi pek bilemiyorum ne kadar olacağını. Tam net bir şey söyleyemem ama tarlada 20 TL ile 25 TL'den satış yaptık. Samandağ biberini herkes acı olduğu için tercih ediyor. Hilesi, hurdası olmaz bunun. Şu anda Samandağ biberimiz güzel, 10 numara diyebiliriz yani.”