Maden suyu tüketiminin doğru yöntemleri, sağlık açısından olumsuz etkileri önlemek için büyük önem taşıyor. Maden suyu, içerdiği minerallerle özellikle sindirim sistemine yardımcı olurken, gün içinde kaybedilen minerallerin geri kazanılmasına da yardımcı oluyor.
Uzmanlar, maden suyunun şişede tüketilmesinin önemli olduğunu ifade ediyor. Maden suyu şişede tüketildiğinde, içindeki gazların korunduğunu ve içerdiği minerallerin etkinliğinin muhafaza edildiğini belirten uzmanlar, bardağa boşaltıldığında ise gazların kaçabileceği ve minerallerin etkinliğinin azalabileceği uyarısında bulundu.
Hijyenik ve gıda standartlarına uygun olarak üretilen cam şişelerde satılan maden sularının tercih edilmesi daha sağlıklı olarak öne çıkıyor. Doğru tüketildiğinde maden suyu içerdiği minerallerin ve sağlık faydalarının korunmasının mümkün olduğu vurgulanıyor.
YEMEKTEN 1 SAAT SONRA TÜKETİLMESİ GEREKİYOR
Maden suyunun içeriğinde bulunan magnezyum, kas ve sinir iletilerinin düzenlenmesine yardımcı olurken, sodyum içeriği de vücut sıvılarının dengelemesinde önemli bir rol oynuyor ve mide sağlığı için olumlu etkilere neden oluyor.
Ancak, maden suyunun yemekten en az bir saat sonra tüketilmesi tavsiye ediliyor. Bunun sebebi olarak yemeklerle birlikte içildiğinde mide asitlerinde dengesizliklere yol açtığı gösteriliyor.
Uzmanlar, günlük olarak bir veya iki şişe maden suyu tüketilmesini önerirken, aşırı tüketimin zararlı olabileceği konusunda uyarıyorlar. Maden suyunun sağlık için faydalı olduğu kadar, doğru şekilde tüketildiğinde etkinliğini daha iyi gösterdiği belirtiliyor.