Mahfi Eğilmez: Çok sert düşecek

Mahfi Eğilmez: Çok sert düşecek

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez ‘Çok sert düşecek’ diyerek açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mayıs ayı enflasyon verilerini açıkladı. Bu veriler doğrultusunda TÜİK Mayıs ayı enflasyonun yıllık yüzde 75,45, aylık ise 3,37 olduğunu açıkladı.

Öte yandan bağımsız araştırma grubu ENAG ise enflasyonu aylık yüzde 5,66 yıllık yüzde 120,66 kamuoyu ile paylaştı. Enflasyon oranın belli olmasıyla birlikte 5 aylık enflasyon farkı ortaya çıktı.

Temmuz ayında milyonlarca emekli ve memurun maaş zammı belli olacak. Zam oranı hesaplanırken 6 aylık enflasyon farkı göz önüne alınacak. Mayıs ayı enflasyonun açıklanmasıyla birlikte 5 aylık enflasyon farkı yüzde 22,72 olarak hesaplandı.

1556867473766-ek.jpg

Uzmanlara göre temmuz ayında bu rakamın yüzde 25’e kadar çıkması bekleniyor. Enflasyonun açıklanmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten konuya ilişkin açıklama geldi.

Mehmet Şimşek, Mayıs ayında enflasyonun zirve yaptığını ve bundan sonra enflasyonun kademeli olarak düşeceğini belirtti. Yıllık enflasyonun yüksek ihtimalle üçüncü çeyrek sonunda yüzde 50’nin altına gerileyeceğini dile getiren Şimşek enflasyonla mücadelenin geçiş döneminin tamamlandığının altını çizdi.

kok11.webp

BUNDAN SONRA DÜŞÜŞLER GÖRÜLECEK

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez ise veriler doğrultusunda ekonomiye dair tahminini açıkladı. Eğilmez 12 aylık enflasyon oranını yüzde 75,45, ENAG’a göre ise TÜFE yüzde 120,66 olduğunu hatırlatmasının ardından enflasyonda zirvenin görüldüğünü vurguladı.

mahfi-wh3h-cover.webp

X hesabından paylaşım yapan Eğilmez, verileri paylaştığı grafikle de gösterirken, bundan sonra baz etkisiyle düşüşler görüleceğinin sinyalini verdi.

fadasdadasdada.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.