Müge Anlı Ali Yerlikaya'ya fena ayar verdi 'O programlardan hoşlanmıyorum' demişti

Müge Anlı Ali Yerlikaya'ya fena ayar verdi 'O programlardan hoşlanmıyorum' demişti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Müge Anlı arasında gerilim gittikçe büyüyor. Ali Yerlikaya’nın sabah kuşağı programları ile ilgili sarf ettiği cümlelere Müge Anlı’dan olay yaratan bir açıklama geldi.

Gündüz kuşağı programları sık sık Türkiye'nin gündemini belirlemede önemli rol oynuyor ve bu yüzden de sert eleştirilerin hedefi de oluyorlar. Vatandaşların bir kısmı bu tür yayınları eleştirirken, bir kısmı da bu tür yayınları destekliyor.

Kısa bir süre önce, gündüz kuşağı programlarının en bilinenlerinden biri olan ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert’ programı hakkında en sert eleştiri İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan gelmişti.

Ali Yerlikaya’nın sert eleştirisinin ardından, bugünkü programında isim vermeden açıklamalarda bulunan Müge Anlı, “Bu konularla ilgilenen baştaki adamlar televizyon programlarına laf söylene kadar işleyişle ilgili vatandaşların ne düşündüğüne kulak versinler.” Şeklinde konuyştu.

Müge Anlı ayrıca, şahsına söylenmeyen laflara prensip olarak cevap vermediğini de belirterek, “Taş altında kalırım laf altında kalmam.” dedi.

Müge Anlı bugünkü canlı yayınında Ali Yerlikaya’yı isim vermeden, “Bu konularla ilgilenen baştaki adamlar televizyon programlarına laf söylene kadar işleyişle ilgili vatandaşların ne düşündüğüne kulak versinler. Çok söyleyecek lafım var. Söylemekten de çekinecek bir durumum da yok. Ama şahsi olarak bana bir şey söylendiğinde cevap vermeyi prensip edindiğim için şahsen söylendiğinde cevap veriyorum. Taş altında kalırım laf altında kalmam. Hele ki haklı olduğumu bildiğim hiçbir konuda. Bunu da popülasyon yaratmak için söylemiyorum.” Şeklinde konuşarak eleştirdi.

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA NE DEMİŞTİ?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bakanlıktaki Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) gerçekleştirilen "Ankara 365 Medya Buluşmaları" toplantısında gündüz kuşağı programları hakkında, “Hiç kusura bakmasınlar o yayınlardan hoşlanmıyorum. Bu yayınlarda etik değerlerden sapmalar var. Bazı şeylerin herkesin ortasında konuşmamızın ne anlamı var yani. Bunun Basın-yayın özgürlüğüyle ne alakası var.” İfadelerini kullanmıştı.

Sözlerine devam eden Bakan Yerlikaya, “Suçu aydınlatmak İçişleri Bakanlığı'nın işi. Adaletin tecelli etmesi Adalet Bakanlığı'nın işi. Bizim adımıza kararları mahkemelerimiz veriyor. TV'lerdeki o tür yayınları ben kabul etmiyorum, onlar, değer sapması.” Şeklinde konuşmuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.