O ürünlerde kanserojen madde tespit edildi! Özellikle kadınlar her gün kullanıyor

O ürünlerde kanserojen madde tespit edildi! Özellikle kadınlar her gün kullanıyor

Özellikle kadınların yoğun olarak kullandığı o ürünlerde kanserojen madde tespit edildi.

Dünya genelinde ve ülkemizde sıkça görülen kanser, çağımızın önemli sağlık sorunlarından biri olarak dikkat çekiyor. Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC), kozmetik ürünlerde bulunan talk mineralini "İnsanlarda kansere sebebiyet verebilen muhtemel kanserojen" olarak sınıflandırdı.

YUMURTALIK KANSERİNE NEDEN OLUYOR

IARC'ın konuya ilişkin açıklamasına göre, 29 araştırmacı tarafından yürütülen çalışmalar, talk mineralinin insan sağlığı üzerindeki potansiyel etkilerini inceledi. Özellikle maden işçileri, kağıt endüstrisi çalışanları ve kozmetik ürünler kullanıcılarının "talk"a maruz kaldığı ifade edilirken, kadınların perineal bölgede kullanılan vücut pudrası içeren ürünlerle yumurtalık kanseri riskinin arttığı vurgulandı.

vucut-pudrasi.webp

IARC'ın değerlendirmesine göre, doğal olarak asbest minerallerinin yakınında bulunan talk minerali "2A Grubu (muhtemel)" kanserojen olarak sınıflandırıldı. Gerçekleştirilen araştırmalarda, laboratuvar hayvanlarında talkın kansere yol açabileceği yönünde yeterli kanıtlar bulunduğu ifade edildi.

Özellikle dişi farelerde kötü huylu tümörlerin, erkek farelerde ise hem iyi huylu hem de kötü huylu tümörlerin geliştiği gözlemlenirken bu konudaki bulgular, "The Lancet Oncology" adlı dergide yayımlanan makalede detaylı bir şekilde ele alındı.

640xauto.webp

Öte yandan ABD merkezli bir kozmetik ve hijyenik ürünler üreticisi, bebek pudrası ve diğer talk bazlı ürünlerin kanserojen etkileri nedeniyle yürütülen soruşturmaları sonlandırmak için 700 milyon dolarlık bir anlaşmaya varmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.