Orhan Şen aşırı sıcaklar için tarih verdi! Sıcaklıklar bu bölgelerde 40 dereceyi geçecek

Orhan Şen aşırı sıcaklar için tarih verdi! Sıcaklıklar bu bölgelerde 40 dereceyi geçecek

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumuna ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Sıcaklıklar düşecek mi yükselecek mi? Yağmur yağacak mı? Tüm yurtta sıcak hava etkisini gösterirken bazı bölgelere ise yağış hakim. Vatandaşlar hava durumuna dair bu soruların yanıtını araştırıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahmin raporunu paylaşırken kuvvetli yağış uyarısı yaptı ve 18 il için sarı kod verdi. Diğer yandan Prof. Dr. Orhan Şen de bugün ve yarın yağış görülecek illeri sıraladı.

Picture background

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’den önemli uyarılar geldi.

Orhan Şen, bugün öğleden sonra Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Yozgat, Afyon, Konya, Bolu Erzurum, Kars, Ağrı, Rize ve Artvin sağanak yağış yerel su baskını dolu yıldırım oluşturacağını belirtti. Ayrıca yarın Pazar öğlenden sonra doğuya kayarak Konya, Karaman, Kayseri, Sivas, Erzurum, Kars hattında yağışların tekrarlayacağını söyledi.

1.jpg

Şen sözlerine şöyle devam etti: Cumartesi sıcaklıkların batıda değişmediğini ve doğuda 3-4 derece azaldığını söylerken, İstanbul 30, Ankara kuvvetli sağanak yağışlı 25, İzmir 36, Antalya sağanak yağışlı 38, Konya kuvvetli sağanak yağışlı 27, Urfa 40 C. olduğunu belirtti.

2.jpg

"SALI GÜNÜNDEN İTİBAREN BATI BÖLGELERE AŞIRI SICAKLAR GELİYOR"

Şen son paylaşımında da "Salı gününden itibaren Batı bölgelere aşırı sıcaklar geliyor. Özellikle Salı, Çarşamba, Perşembe günleri Marmara-Ege-Batı Akdeniz ve Güneydoğuda etkili olacak. İstanbul dahil 35 ve 40 derecenin üzerinde sıcaklıklar olacak. Aşırı sıcaklar da doğal afettir. Kendinizi koruyun" ifadelerine yer verdi.

3.jpg

METEOROLOJİ HAVA TAHMİN RAPORU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Diyarbakır çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Afyonkarahisar, Konya, Çorum, Bolu’nun güney ve doğusu,, Karabük'ün güney kesimleri, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Bayburt çevreleri ile Rize ve Artvin illerinin iç kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

18 İL İÇİN SARI KOD

Öte yandan Meteoroloji'den 18 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Bu iller; Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Artvin, Bolu, Çankırı, Erzurum, Eskişehir, Kars, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Rize, Yozgat, Bayburt, Kırıkkale, Ardahan ve Karabük.

uyyy

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.