Schengen Vizesi Türk vatandaşlarına durduruldu! 2025’e kadar itiraz bile edilemeyecek

Schengen Vizesi Türk vatandaşlarına durduruldu! 2025’e kadar itiraz bile edilemeyecek

Avrupa Birliği ülkeleri, Türk vatandaşlarına yönelik vize düzenlemelerini daha da zorlaştırdı.

Türkiye'den başta Almanya olmak üzere Avrupa Birliği ülkelerine yapılan vize başvuru sayısı her geçen gün artarken, vize şartları daha da zorlaştırıldı. Süreler uzatıldı ve itiraz hakkı tamamen ortadan kaldırıldı.

Picture background

2019 yılından bu yana vize başvurularındaki ret oranları Almanya'da yüzde 26.5 seviyesine kadar ulaşırken, bu oran vize işlemleri sonuçlanmayanları kapsamıyor.

2025 YILINDA KADAR YANIT YOK

Almanya ise vizeleri reddedilen kişilerin itirazlarına 30 Haziran 2025 tarihine kadar yanıt vermeyeceğini resmen açıkladı.

Picture background

İtiraz sürecinin yanı sıra, vize işlemleri bekletiliyor ve reddedilen vizelerle ilgili dava açmak, gerekli sürelerin kaçırılması nedeniyle oldukça zor bir hale geliyor.

Sözcü gazetesinden Ali Gülen'in haberine göre, Avrupa Birliği ülkeleri, Türkiye ile imzalanan Geri Kabul Anlaşması'na rağmen, Türk vatandaşlarının vize işlemlerini kolaylaştırmak yerine daha da zorlaştırmış durumda. Bunun nedeni, vize alıp Avrupa'ya gelenlerin çoğunun ekonomik göç niyetinde olduğu şeklinde açıklanıyor.

Picture background

“VİZE YOLU AÇILIRSA TÜRKİYEDE KİMSE KALMAZ”

Avrupa Birliği ülkelerinin yetkilileri, Türk vatandaşlarına vize verilmesinin sınırsız bir göç dalgası yaratabileceği nedeniyle endişe içerisinde.

Bu nedenle, Diplomatlar tarafından, “Türklere vizeyi kolaylaştırırsak Türkiye’de kimse kalmaz. Herkes Avrupa'ya gelmek ister” şeklinde yorumlar yapılıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.