TBMM'de bu hafta neler görüşülecek?

TBMM'de bu hafta neler görüşülecek?

TBMM'de bu hafta, aşırı fiyat artışları ve stokçulukla mücadele amacıyla cezaların yükseltilmesine yönelik yasa teklifi ele alınacak. Ayrıca, AKP tarafından hazırlanan ve kripto para birimlerini düzenleyen 19 maddelik yasa tasarısının Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesine başlanması planlanıyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) haftalık oturumları, 21 Mayıs Salı günü başlayacak. Gündemde, Türk Ticaret Kanunu'nda ve ilgili diğer kanunlarda yapılması öngörülen değişiklikler yer alıyor. Bu değişiklikler, özellikle fahiş fiyat artışlarına ve stokçuluk faaliyetlerine yönelik cezaların artırılmasını hedefliyor.

Kanun teklifinin görüşmeleri tamamlandığında, TBMM Genel Kurulu'nda bir sonraki konu olarak, Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Kanunu üzerindeki çalışmalara geçilecek. Bu yeni düzenleme ile lisanslı depoculuk hizmetleri kapsamında, tarife dışı ücret talep eden veya teslim edilen ürün miktarından haksız kesinti yapan işletmelere, 200 bin lira ile 1 milyon lira arasında değişen oranlarda idari para cezası uygulanması öngörülüyor.

nhg.jpg

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu, Türkiye ve Ukrayna arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması'nın onaylanmasını ve anlaşmanın eklerinde yapılacak değişikliklerin Cumhurbaşkanı tarafından doğrudan onaylanabilmesine olanak tanıyan yasa teklifini içeren uluslararası anlaşmalar kapsamında 16 yasa teklifini görüşmek üzere toplanacak.

Ayrıca, kripto varlıkların tanımı ve düzenlenmesi ile ilgili 19 maddelik bir yasa teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınmaya başlanacak. Bu teklif, Sermaye Piyasası Kurulu'nun denetim ve izin yetkilerini genişletecek ve TÜBİTAK'ın teknik altyapı konularında daha etkin bir rol üstlenmesini sağlayacak.

TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu, 23 Mayıs Perşembe günü İstanbul Teknik Üniversitesi'nden akademisyenlerin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirecek. Meclis'te temsil edilen siyasi partilerin grup toplantıları ise salı ve çarşamba günleri yapılacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.