Tedavi oldu 10 yaş birden gençleşti ‘Saçı sakalı beyazdan siyah oldu’

Tedavi oldu 10 yaş birden gençleşti ‘Saçı sakalı beyazdan siyah oldu’

Kanser tedavisi gören bir kişi tedavi sonrasında beyazların yoğunlukta olduğu saç ve sakalının siyah çıktığını görünce inanamadı.

Antalya'da kanser tedavisi gören Cemil Şimşek (55), tedavi sonrasında beyazların yoğunlukta olduğu saç ve sakalının siyah çıktığını görünce inanamadı. Doç. Dr. Mustafa Karaca, bu durumun akıllı ilacın yan etkisi olduğunu belirterek, bu tür değişimlerin nadir görüldüğünü söyledi.

dha-124121.webp

KANSER TEDAVİSİ SİYAH SAÇ SAKAL GETİRDİ

Cemil Şimşek, 2022 yılında bağırsak kanseri teşhisi aldı ve ameliyat, kemoterapi ve akıllı ilaç tedavisi gördü. Tedavi sırasında saç ve sakalı dökülen Şimşek'in tedavisi tamamlandıktan sonra saç ve sakalı uzayınca büyük bir sürprizle karşılaştı. Kanser tedavisi öncesinde çoğunluğu beyaz olan sakal ve saçı siyaha döndü.

dhaaaa1r12412.webp

ŞİMŞEK: SAKALLARIMIN SİYAHA DÖNMESİ EN BELİRGİN DEĞİŞİM

Bu değişimden memnun olduğunu belirten Şimşek, "Vücudumda en belirgin değişim, sakallarımın siyaha dönmesi oldu. 3-4 yıl önceki fotoğraflarımda beyazdı sakallarım. Beni görenler 55 yaşında olduğuma inanmıyor. Bu halimden memnunum. İnsanlar saçını, sakalını boyatıyor. Benimki doğal olarak boyandı" dedi.

"NADİR GÖRÜLEN BİR YAN ETKİ”

Doç. Dr. Mustafa Karaca, akıllı ilaçların saç ve sakal renginde değişikliklere yol açabileceğini, ancak bu durumun nadir görüldüğünü söyledi. Doç. Dr. Karaca şunları ekledi:

"24 yıl önce insan hücresinin DNA'sının bulunmasıyla birlikte kanser hücresinin de DNA'sının bilinir hale gelmesiyle akıllı ilaçlar geliştirildi. Bu ilaçlar, kanser hücrelerinin DNA'sını hedef alarak onları yok ediyor. Bu tedavinin bazı yan etkileri de olabiliyor. Saç ve sakal renginde değişiklik de bu yan etkilerden biri. Hastaların bazıları saçlarının bembeyaz çıktığını, bazılarının ise saçlarının kıvırcıklaştığını söylüyor. Hastamızın da beyaz olan saç ve sakallarının siyah uzaması bu nadir yan etkilerden biri."

dha-genclesme.webp

Doç. Dr. Karaca, kemoterapi ve akıllı ilaç arasındaki farkı da açıkladı. Karaca, kemoterapinin sağlıklı hücreleri de öldürdüğünü, akıllı ilacın ise sadece kanserli hücrelere saldırdığını belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.