Türkiye-Avusturya maçı için bir soruşturma daha

Türkiye-Avusturya maçı için bir soruşturma daha

Avusturya - Türkiye maçı öncesi Avusturya taraftarlarının ırkçı tezahüratları yaptığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Almanya'nın Leipzig kentinde, Türkiye A Milli Futbol Takımı ile Avusturya arasında oynanan Avrupa Futbol Şampiyonası maçı öncesinde, Avusturyalı taraftarların "Almanya Almanlarındır, yabancılar dışarı" şeklindeki tezahüratları üzerine Alman polisinin soruşturma başlattığı bildirildi.

Alman basınında yer alan haberlere göre, Avusturyalı taraftarlar "L'amour toujours" şarkısının melodisiyle ırkçı ifadeler içeren şarkılar söyledi.

Leipzig polisi, Alman Haber Ajansı DPA'nın sorusu üzerine, Avusturya ile Türkiye arasında oynanan maç öncesinde Avusturyalı taraftarların "Almanya Almanlarındır, yabancılar dışarı" şeklinde "ırkçı tezahüratlar" yaptığı iddiasıyla soruşturma başlatıldığını doğruladı.

Geçtiğimiz aylarda Sylt Adası'nda düzenlenen bir kutlama sırasında katılımcıların "L'amour toujours" şarkısının melodisiyle ırkçı şarkılar söyledikleri bir video ortaya çıkmış ve bu durum ülkede büyük tartışmalara yol açmıştı. Olayla ilgili olarak da soruşturma başlatılmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.