Ünlü bira fabrikası iflas etti! 322 yıldır üretim yapıyordu

Ünlü bira fabrikası iflas etti! 322 yıldır üretim yapıyordu

322 yıldır üretim yapan ünlü bira fabrikası iflas etti. Mahkeme tarafından şirkete iflas yönetici atandı.

Dünya genelinde pandemi dönemi ve Ukrayna-Rusya savaşının ardından patlak veren ekonomik kriz etkisini hissettirmeye devam ediyor. Özellik şirketlerin kapanmasına kadar giden bu süreçte şirketler bir bir iflas bayrağını çekmeye devam ediyor.

Bir iflas haberi de 322 yıldır üretim yapan bira fabrikasından geldi. Almanya'da Saarbrücken merkezli Bruch Bira Fabrikası, iflas başvurusunda bulundu.

Köklü şirket uzun süredir mali sıkıntılar içinde olduğu biliniyordu. Daha önce kendi merkezini satmak zorunda kalan şirketin patronu Lukas Bruch, 322 yıllık bira fabrikasının geleceği için mücadele etti. Ancak aile şirketi bir kez daha iflas etmek zorunda kaldı.

was-ist-bockbier-1300x722-1-1024x569.jpg

İFLAS YÖNETİCİSİ ATANDI

Saarbrücken bölge mahkemesi bu nedenle fabrikaya bir iflas yöneticisi atadı. Avukat Stephan Hainz, 15 Temmuz'da görevi devraldı ve “Saarbrücker Zeitung”a yaptığı açıklamada, ilk olarak kalan varlıkların genel bir değerlendirmesini yapmak istediğini belirtti.

Şirket 2018 yılından bu yana birkaç kez iflas etti. Bu durum, ortak Thomas Bruch'un yüksek vergi borçları nedeniyle tetiklendi. 1702 yılında kurulan şirket, o zamandan beri iki iflas süreci geçirdi ve önemli ölçüde küçülmeye gitmek zorunda kaldı.

832772.webp

MERKEZ FABRİKAYI SATTI

Şirket, Saarbrücken'in merkezindeki St. Johanner Markt'ta bulunan ana şirket “Stiefel‘i ve 1900’den beri Bruch'un merkezi olan kendi bira fabrikasını sattı.

Geleneksel Saarland birasının üretimi 2023 yılında Rheinland-Pfalz'a taşınmak zorunda kaldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.