Ünlü sigara markası iflas etti: Nedeni herkesi şaşırttı

Ünlü sigara markası iflas etti: Nedeni herkesi şaşırttı

Dünyaca ünlü sigara üreticisi TMCC iflas etti. Şirketin iflas nedeni ise ağızları açık bıraktı.

Almanya'da iflas eden şirketler arasına bir yenisi daha eklendi. Alınan bilgiye göre Almanya Achern merkezli tütün ve sigara üreticisi TMCC (Tütün İmalatı ve Sigara Şirketi) iflas etti.

111.jpg

"Badische Neueste Nachrichten" gazetesinde yer alan habere göre,şirket, Offenburg bölge mahkemesine iflas başvurusunda bulundu. Şu anda iflas sürecinin ilk adımları atılmakta ve yeniden yapılanmanın mümkün olup olmadığının belirlenmesi amaçlanıyor.

Geçici iflas yöneticisi olarak atanan Dirk Pehl, Achern'deki hukuk firması Schultze & Braun adına konuşan sözcü Matthias Braun operasyonların devam edeceğini ve 40'tan fazla çalışanın işlerinin şimdilik güvence altında olduğunu belirtti. Çalışanların ücret ve maaşları Federal Çalışma Ajansı'nın sağladığı iflas yardımı sayesinde Ekim ayına kadar güvence altına alındı.

Rapora göre, TMCC'nin iflasının ardında bir dizi neden bulunuyor. Bu nedenlerin başında, sigara paketleri için vergi pullarının önceden finanse edilmesi gerekliliğinden kaynaklanan yüksek sermaye gereksinimleri yer alıyor. Ayrıca, bir makinedeki arıza nedeniyle yaşanan üretim kaybı da iflas sürecine katkıda bulundu. Tütün tüketicilerinin talebindeki azalma da önemli bir faktör olarak öne çıkıyor.

Hukuk firması Schultze & Braun'un sözcüsü Matthias Braun, bu durumu “Nispeten basit bir iş, ancak büyük zorluklarla dolu” şeklinde yorumladı. Raporda, şirketin üretim kaybı nedeniyle her gün ciddi gelir kaybı yaşadığı belirtiliyor. Ayrıca, tütün endüstrisinde ara finansman sağlamanın giderek zorlaştığı ifade ediliyor.

Şu anda şirket için bir yatırımcı arayışı sürüyor. TMCC, sigara ve diğer tütün ürünlerinin üretimini gerçekleştiriyor ve bu ürünler arasında kendi markası Skavenbeck de yer alıyor. Şirket, 2001 yılında Baden-Baden'de kuruldu ve on bir yıl sonra yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Achern'e taşındı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.