Yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun tartışmalı genelgesi ortaya çıktı

Yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun tartışmalı genelgesi ortaya çıktı

Yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü görevindeyken sağlık çalışanlarına gönderdiği tartışmalı genelgesi ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yapılan atama kararıyla, Fahrettin Koca’nın yerine Sağlık Bakanlığı görevine Kemal Memişoğlu getirildi. Karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Kemal Memişoğlu’nun Sağlık Bakanı olarak atanmasının ardından, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü görevindeyken sağlık çalışanlarına gönderdiği tartışmalı giyim genelgesi yeniden gündeme geldi.ekran-goruntusu-2024-07-02-134817.pngMemişoğlu’nun imzasıyla 11 Aralık 2019 tarihinde yayımlanan genelgede, sağlık çalışanlarından "edep, adap ve inanca uygun" giyinmeleri istenmişti. Bu genelge, o dönemde büyük tepki toplamıştı.

Genelgede şu ifadeler kullanılmıştı:

Sağlıkta dönüşüm ile birlikte dünya standartları üzerinde çalışan sağlık çalışanlarımızın kendi temayülleriyle karar verilen kıyafet standartlarına göre, tüm sağlık personelinin (hemşire, ebe, sağlık memuru, sağlık teknikeri) 13/02/2019 tarih ve 87300753 sayılı Makam Onayı ile kıyafet standartları belirlendiği, hem personelin aidiyet duygusunun gelişimi hem de hizmet verilen kurumumuzun saygınlığı açısından standartlara uyulması, gerektiğinde ana model, desen ve renkler korunarak edep adap ve inanca göre uygun şekillerde uyarlanması ve 2020 yılı başına kadar tüm sağlık personelinin (hemşire, ebe, sağlık memuru, sağlık teknisyeni) kıyafet standartlarına uyması ilgi sayılı yazımız bildirilmiş olup, belirtilen süre 30.06.2020 tarihine kadar uzatılmıştır.

ekran-goruntusu-2024-07-02-132608.png

KEMAL MEMİŞOĞLU KİMDİR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Sağlık Bakanlığı görevine Fahrettin Koca’nın yerine atanan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Rize kökenli olup 1966 yılında Trabzon’da doğdu. 1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Memişoğlu, Genel Cerrahi alanındaki uzmanlık eğitimini 1995 yılında Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamladı.ekran-goruntusu-2024-07-02-134810.pngKariyerine 1996-1998 yılları arasında SSK Konya Ereğli Hastanesi, PTT Hastanesi ve Bursa Askeri Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak başlayan Prof. Dr. Memişoğlu, 2002-2012 yılları arasında İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Başhekimlik yaptı. 2016 yılında Sağlık Bilimleri Üniversitesi Fatih Sultan Mehmet Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde Genel Cerrahi Öğretim Üyesi olarak profesör kadrosuna atandı. Aynı yılın Ekim ayından itibaren İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü görevini yürütmekteydi.

Evli ve üç çocuk babası olan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, şimdi Sağlık Bakanı olarak yeni görevine başladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.