Yeni vergi paketine ilişkin kötü haber geldi 'Ünlü ekonomist 'sonuç çıkmaz' diyerek açıkladı

Yeni vergi paketine ilişkin kötü haber geldi 'Ünlü ekonomist 'sonuç çıkmaz' diyerek açıkladı

Ekonomist Murat Kubilay, bahşiş ödeme ve yeni vergi paketine ilişkin çarpıcı gerçeği anlattı.

Enflasyon ile mücadele için parasal sıkılaştırma adımlarından en önemlisi ise vergi paketi olacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı ve temmuz ayı başında TBMM’ye sunulması beklenen yeni vergi paketi için sayılı günler kaldı. Ekonomist Murat Kubilay, bahşiş ödeme ve yeni vergi paketine ilişkin çarpıcı gerçeği anlattı.

YILMAZ: ALTERNATİFLER DEĞERLENDİRİLİYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, vergi reform paketiyle ilgili geçtiğimiz günlerde çeşitli alternatifler değerlendirildiğini ve çalışmalar tamamlanıp resmi bir teklif niteliği kazanmadan yapılacak yorumlar, spekülasyondan öteye geçmeyeceğini söyledi.

TAMAMI ÇALIŞANLARA VERİLECEK

Vergilendirmeye ilişkin Bahşiş gelirleri ve motokurye faaliyetlerinden elde edilen gelirlere yeni vergi ihdas edilmeden, bu alanlardaki vergilendirme usulünün kolaylaştırılması için çalışma yapıldığı paylaşılmıştı.

yeni-vergi-paketi.jpg

Bahşiş ödemeleri, hizmet bedelinin yüzde 10'unu aşmaması kuralıyla ödeme belgelerinde bu bedelden ayrı gösterilecek. Ücret niteliğindeki bu gelirler banka hesabında toplanacak ve tamamı çalışanlara verilecek.

yeni-vergi-paketi-2.jpg

KUBİLAY: MUAF OLANLAR ÖDEMEDİĞİ MÜDDETÇE BİR İŞE YARAMAZ

Ekonomist Murat Kubilay, bahşiş ödeme ve yeni vergi paketine ilişkin kritik ayrıntıları anlattı. Kubilay şu ifadelerde bulundu;

“Çok az işlem olacak. Örneğin bir bahşiş ödeniyorsa bu ayrı bir hesapta izlenecek. Onun için başka bir banka hesabı açılacak takip edilecek. Bu sistem bir işe yarar mı? Sadece bir manşet olur ve eleştirilir. Bu tasarı doğru uygulanmadığı müddetçe bir işe yaramaz. Vergi vermeyen, muafiyetten faydalanıp kazanmış olduğu büyük gelirlere rağmen ödemeyenleri içerisine dahil etmediği müddetçe buradan sonuç çıkmaz” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.