Flaş… Flaş… Eylem Tok’un tutukluluk hali devam edecek

Flaş… Flaş… Eylem Tok’un tutukluluk hali devam edecek

ABD’de Türkiye'ye iadesine ilişkin davada ikinci kez hakim karşısına çıkartılan Eylem Tok’un tutukluluk halinin devamına hükmedildi.

1 Mart tarihinde Eyüpsultan’da karıştığı ölümlü kazanın ardından 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur'u ABD'ye kaçıran ve ardından Türkiye'nin talebi üzerine Boston’da yakalanan anne Eylem Tok, "iade" duruşmasında ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Boston’daki John Joseph Moakly Adliyesi'nde görülen duruşmada Tok'un avukatı, teslim edilmesi için ABD ile Türkiye arasındaki iade anlaşmasına göre müvekkili hakkında en az 1 yıllık hapis cezası öngörülmesi gerektiğini savundu.

Tok'un iadesine karşı çıkan avukatı, müvekkilinin kefaletle serbest bırakılmasını talep etti.

Savcı Kristen Kearney ise ABD Dışişleri Bakanlığı’nın dava için gönderdiği görüşe işaret ederek ‘suçluya yardım etmenin’ dışında Türk makamlarının atfettiği suç mahallindeki ‘ilgili delilleri yok etme, karartma veya değiştirme’ suçlamasını da gündeme getirdi.

Duruşmaya bakan hakim Donald L. Cabell, Türkiye ile ABD arasındaki iade anlaşması kapsamında savcılık ve savunma makamlarının iddialarının incelenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Cabell, Eylem Tok'un tutukluluk halinin ise devamına hükmetti.

EYÜPSULTAN'DAKİ KAZA

1 Mart tarihinde Eyüpsultan'da seyreden 3 ATV aracından biri arızalanarak yol kenarına çekilmiş, araç tamir edilmeye çalışıldığı esnada da aynı yönde ilerleyen 2 araçtan biri buradaki 3 ATV aracına çarpmıştı.

Olay sonucunda yaralanan 5 kişiden Oğuz Murat Aci yaşamını yitirmişti.

Kazaya sebep olan 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü Timur Cihantimur'un kaza yerine gelen annesi yazar Eylem Tok ile önce Mısır'a, buradan da ABD'ye gittikleri belirlenmişti.

Adalet Bakanlığı, Tok ve Cihantimur’un iade edilmesi için geçici tutuklama talebini ABD’nin yetkili makamlarına iletmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.