Youtube artık hafta sonları kısıtlanacak! Zorunlu hale getirildi

Youtube artık hafta sonları kısıtlanacak! Zorunlu hale getirildi

Hükümetten Youtube ile ilgili kritik karar geldi. Artık o tarihlerde kısıtlanacak.

Bu hafta sonundan itibaren, YouTube'un sabit hatlarla masaüstü bilgisayarlarda indirme hızının yüzde 40 oranında düşürülecek. Gelecek hafta ise bu oranın yüzde 70'e kadar çıkacağı bildirildi.

Rusya atılacak adım ile ilgili yetkililer, bu tedbirin sadece masaüstü versiyonlarını etkileyeceğini ve şimdilik mobil iletişimi etkilemeyeceğini ifade etti.

jjnezljusuvfk5y3bjnudd-1200-80.jpg

Rus Milletvekili, YouTube'un yavaşlatılmasının yalnızca Rus kullanıcıları değil, aynı zamanda Rusya yasalarını ihlal eden ve cezasız kalan yabancı kaynakları da hedef aldığını aktardı.

Rus devlet kurumu Rostelekom, YouTube'da video yükleme kalitesinde kötüleşme ile ilgili şikayetlerin arttığını belirterek, özellikle yüksek çözünürlüklü formatlarda (HD, 4K) video yükleme kalitesinin düşüş gösterdiği söyledi.

youtube-avance-rapide.jpg

Rusya'da YouTube'un geleceği hakkında tartışmalar ise devam ediyor. Devlet yetkilileri, YouTube'u tamamen engelleme planlarını reddetse de, bu olasılığı tamamen göz ardı etmedikleri dile getiriliyor.

Devlet Duması Enformasyon Politikası Komitesi Başkan Yardımcısı Anton Gorelkin, Telegram kanalında YouTube'un hızının yakında yavaşlatılabileceğini ima etti.

d38b4a94-youtube-lutte-contre-les-applications-qui-affichent-ses-videos-sans-publicite-w1280.jpg

Kremlin, YouTube'u engelleme planlarını doğrulamamış olsa da, Rusya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya'nın YouTube erişimini sınırlama planlarının bulunmadığını belirtti. Ancak, Google'ın ekipmanlarının güncellenmemesi nedeniyle bazı sorunlar yaşandığını kabul etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.