ATM'lerdeki son yapılan değişikliği açıkladı. Sonradan görünce şok olmayın

ATM'lerdeki son yapılan değişikliği açıkladı. Sonradan görünce şok olmayın

Merkez Bankası eski Başekonomisti Hakan Kara, ATM'lerle ilgili son yapılan değişikliği açıkladı.

Hakan Kara, 2012 yılında dönemin Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın Türk lirası simgesiyle ilgili açıklamalarını hatırlatarak günümüz ekonomik koşullarına göndermede bulundu. Kara, Başçı’nın o dönemde TL simgesinin çıpaya benzetilmesinin Türk lirasının güvenli bir liman olduğunu ve paralel çizgilerin Türkiye ekonomisinin istikrarlı bir yükselişi simgelediğini vurguladığını belirtti.

Kara, “Hey gidi günler... Bu konu nereden mi çıktı? ATM’den 100 liradan küçük banknot alamayınca aklıma geldi” diyerek Türk lirasının bugünkü değer kaybına dikkat çekti. Yılbaşından bu yana TL, dolar ve euro karşısında yaklaşık yüzde 16 oranında değer kaybederken, dolar geçtiğimiz hafta 34 liranın, euro ise 38 liranın üzerine çıkarak rekor seviyelere ulaştı.

Kara’nın paylaşımı, liranın yaşadığı büyük değer kaybına dikkat çekerken, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın sıkı para politikası açıklamalarıyla tezat oluşturdu. Karahan, daha önce verdiği bir röportajda TL varlıklarının sıkı para politikası sayesinde cazip hale geldiğini ve bu durumun liranın değer kazanmasına yardımcı olacağını belirtmişti.

2012 yılında TL'nin yeni simgesi, dönemin Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıklanmıştı. O dönemde dolar 1,75 TL, euro ise 2,32 TL seviyesindeydi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.