Aydın'da sıcaklıklar artacak

Aydın'da sıcaklıklar artacak

Son günlerde Aydın'da hava sıcaklıklarının hızla yükseldiği gözlemlenirken, önümüzdeki günlerde bu artışın devam edeceği öngörülüyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre, Aydın genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği belirtiliyor. Tahminlere göre, sıcaklık değerlerinin genellikle 6 ila 8 derece arasında mevsim normallerinin üstünde olması bekleniyor. En yüksek sıcaklıkların ise Aydın genelinde 43 dereceye kadar çıkabileceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel değerlendirmelerine göre, 24 Haziran Pazartesi günü Aydın'da hava sıcaklığının en düşük 23, en yüksek ise 41 derece olacağı öngörülüyor. Benzer şekilde, 25 Haziran Salı günü için en düşük 23, en yüksek 41 derece, 26 Haziran Çarşamba günü için en düşük 24, en yüksek 43 derece ve 27 Haziran Perşembe günü için en düşük 24, en yüksek 42 derece sıcaklıklar bekleniyor.

Sıcak hava dalgasının hafta sonuna kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor. Bu durum nedeniyle özellikle öğle saatlerinde, yani 11.00 ile 16.00 arasında, yaşlılar başta olmak üzere çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sıcak çarpması riskine karşı dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları gerektiği konusunda uyarılar yapıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.