Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Ahmet Burak Kabaklı

Ahmet Burak Kabaklı

GÜN IŞIĞINDA

Ciğerlerimiz yanıyor!

Kıymetli okurlarım, yaz aylarının başlaması ile dünya genelinde ve bilhassa ülkemizde orman yangınlarının da sezonu açılmış oldu! Evet sezonu açılmış oldu diyorum çünkü hem dünyada hem de güzel yurdumuzda çıkan birçok orman yangını bizzat insan eli ile sabotaj veya dikkatsizlik sonucunda çıkmaktadır.

Muğla Milas’taki sabotaj

vatandaş kamerasında!

Muğla'nın Milas ilçesinde geçtiğimiz hafta çıkan orman yangınına ait görüntüler ortaya çıktı. Bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde, alevlerin yükseldiği sırada bir otomobilin bölgeden uzaklaştığı görüldü.

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Ören Mahallesi'nde saat 15.30 sıralarında orman yangını çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait hava ve kara unsurları sevk edildi. Orman yangınına 6 helikopter, 3 uçak, 15 arazöz, 2 dozer ve çok sayıda orman işçisi ile müdahale edildi. Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle yangın 3 saatte kısmen kontrol altına alındı.

Yangının çıkış anı ile ilgili görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, yangının çıkış anı anbean bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Olay anında bir otomobilin bölgeden uzaklaştığı görülmekte, “yarın kıyametin kopacağını bilseniz dahi, elinizde bir fidan varsa onu mutlaka dikin” diyen bir Peygamberin ümmeti olarak bu yaşananların hesabını bizlere hem Cenab-ı Hakk’ın hem de doğanın fazlası ile soracağı kanısındayım…

65 yaş üstüne ücretsiz ulaşım birer, birer iptal ediliyor!

Sevgili okurlarım, akaryakıt fiyatlarına gelen ardı ardına zamlar toplu ulaşıma da yansırken, artık ücretsiz kartların da iptaline neden oluyor. Burdur’dan sonra Aksaray’da da 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz ulaşımları iptal edildi.

Aksaray’da akaryakıt fiyatlarındaki artışın ardından toplu ulaşım ile ilgili yeni bir karar alındı. Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk, 65 yaş üstü vatandaşların artık minibüsleri ücretsiz kullanamayacağını açıkladı.

Zam sağanağı sürdükçe hayatın her alanını da olumsuz etkilemeyi sürdürüyor. Akaryakıt ÖTV’sine yapılan zamların ardından toplu ulaşım ücretlerine gelen peş peşe zamlar, ücretsiz kartların iptalini de beraberinde getirmeye başladı. Önce Burdur’da 65 yaş üstüne yönelik ücretsiz ulaşım uygulamasına son verilirken, şimdi de Aksaray’da 65 yaş üstü vatandaşların minibüsleri ücretsiz kullanmayacağı açıklandı.

“Devletin verdiği 1.700 TL

destek yeterli değil”

Aksaray Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk, Türkiye Şoförler ve Otobüsçüler Federasyonu ve Türkiye Tüm Özel Halk Otobüsler Derneği’nin de katılımıyla 65 yaş ve üstü yolcuların ücretsiz taşınması uygulaması için 15 Ekim’den itibaren bir düzenleme kararı alındığını söyledi. Öztürk, alınan karar çerçevesinde otobüslerde ücretsiz olarak taşınan 65 yaş üstü vatandaşların artık ücretsiz taşımayı kullanamayacaklarını belirterek, “15 Ekim 2023 tarihinden sonra bu vatandaşlarımızın artık ücretsiz binişe son veriyoruz. Şehit yakınları, gaziler, polisler, engelliler ve basın mensupları dışında, 65 yaş ve üstü vatandaşlar için ücretsiz taşıma hizmeti sona erecek” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları