Kelle paça çorbası, yüksek kolajen içeriği ve sağladığı çeşitli faydalar nedeniyle birçok kişi tarafından beğenilerek tüketiliyor. Fakat bazı insanlar bu çorbanın lezzetini sevmeyebiliyor. Bu durumda, kelle paçadan 10 kat daha fazla kolajen içeren yeşil mercimek ve kemik suyu ile yapılan bir çorba, kelle paça sevmeyenler için bir alternatif olabilir.
Yeşil mercimek ve kemik suyundan yapılan bu çorba, kış aylarının soğuklarında içinizi ısıtacak kadar lezzetli olduğu kadar, yaz aylarında da hafif bir öğün olarak tercih edilebilecek kadar besleyici bir içeriğe sahip.
Protein bakımından zengin yeşil mercimek ve kolajen açısından zengin kemik suyunun bir araya gelmesiyle vücudun ihtiyaç duyduğu amino asitleri ve proteinleri en doğal şekilde almasını sağlıyor.
Doku onarımı ve kas gelişimini destekleyen bu ikili, aynı zamanda doğal demir, folik asit ve B vitaminleri deposu. Vücudun ihtiyaç duyduğu birçok vitamin ve minerali barındıran bu çorba, sindirim sistemini düzenleyen jelatin ve glisin gibi maddeleri de içeriyor.
Bu sayede sindirim sorunlarını önlemeye yardımcı olarak bağırsak sağlığını da iyileştiriyor. Sağlıklı bir sindirim sistemi aynı zamanda sağlam bağışıklık anlamına geliyor. Bu sebeple bağışıklık sistemi için gerekli olan amino asitler ve antioksidanlar açısından da zengin.
Yeşil mercimek ve kemik suyunun bir araya gelmesi eklem sağlığına da destek oluyor, eklem ağrılarını azaltıyor ve kemikleri güçlendiriyor. Bu faydaları görmek için haftada 3 gün tüketilmesi öneriliyor.