Eşi teşvik etti hayatı tamamen değişti ‘Kazancı ile piyasayı salladı’ Şehir dışından akın akın geliyorlar

Eşi teşvik etti hayatı tamamen değişti ‘Kazancı ile piyasayı salladı’ Şehir dışından akın akın geliyorlar

Bilecik'te yonca ekimi yaptığı bahçesini daha verimli kullanmak ve daha fazla gelir elde etmek için eşinin teşvikiyle çileğe yönelen Yalçın Nar'ın hayatı tamamen değişti.

Bilecik'te yonca ekimi yaptığı bahçesini daha verimli kullanmak ve daha fazla gelir elde etmek için eşinin teşvikiyle çileğe yönelen Yalçın Nar, "seç-al" sloganıyla dalından çilek satışı yapıyor. Yılda 40 dönümde 40 ton çilek yetiştiren Nar, şimdi ise üretimi seralarla yıl boyuna yayıp yurt dışına ihracat yapmaya hazırlanıyor.

Ulupınar Köyü'nde yaşayan 41 yaşındaki Yalçın Nar, büyükbaş hayvanlarının yem ihtiyacını karşılamak için bahçesine yonca ekiyordu. Geçen yıl eşiyle birlikte pazarda çileğin pahalı olduğunu fark edince, yonca ekimini bırakarak "Yediveren" cinsi organik çilek üretmeye başladı.

Nar'ın çilekleri, kalitesi, yoğun aroması ve "seç-al" özelliği ile öne çıkıyor. Tüketiciler, Bilecik'in yanı sıra Eskişehir, Kütahya, Bursa ve Yalova gibi çevre illerden de Yalçın Nar'ın bahçesine gelerek diledikleri ürünleri toplayabiliyor.

aw215862-07-1.jpg

"EŞİMİN TAVSİYESİ ÜZERİNE BAŞLADIM"

Yalçın Nar, bu işe eşiyle birlikte pazarda çileğin pahalı olmasından dolayı başladıklarını söyledi. Nar, "Bir iki dönüm ile başladık, şu anda 40 dönüme kadar çıktık. Hedefimiz daha da yükseltmek. Yıllık olarak 40 dönümden 40 ton çilek almaktayız. Bunları da pazarda, manavda değerlendiriyoruz. Vatandaşlar buraya gelip, beğendiği çileği dalında toplama imkânına sahip oluyor. Hedefimiz daha da yüksek dönümlere çıkıp çoğaltmak, dış pazara açılmak" dedi.

"HEDEFİMİZ 12 AY ÜRETİM"

Bölgede hava şartlarından dolayı 6 ay üretim yapabildiklerini belirten Nar, "Biz bunu 6 ay değil 12 aya çıkartmak istiyoruz. Üretimi sera gibi yerlerde yapmak istiyoruz. Bizim ilk hedefimiz vatandaşa, halka buraya gelip burada beğendiği, seçtiği, tadına baktığı çileği toplama imkânı veriyoruz vatandaş da bundan memnun kalıyor" diye konuştu.

aw215862-05-1.jpg

Yalçın Nar'ın hikayesi, eşinin teşvikiyle başlayan ve yurt dışına ihracat hedefleyen bir başarı hikayesi. Nar'ın çilekleri, Bilecik'e ve çevre illere taze ve lezzetli bir seçenek sunuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.