İran'ın saldırıya geçeceği tarih belli oldu 'ABD ve İsrail hazırlıklara başladı' Tüm dünya diken üstünde

İran'ın saldırıya geçeceği tarih belli oldu 'ABD ve İsrail hazırlıklara başladı' Tüm dünya diken üstünde

İran'ın İsrail'e saldıracağı tarih belli oldu. Tüm dünya o güne kitlenecek. ABD ve İsrail apar topar hazırlıklara başladı.

ABD'li ve İsrailli yetkililer, İran'ın İsrail'e yönelik olası bir saldırısı konusunda endişelerini dile getirmeye devam ediyor. Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da suikaste uğramasının ardından gerilim en yüksek seviyeye çıkarken, İran yönetiminin intikam için hazırlık yaptığı belirtiliyor.

israil-refaha-bomba-yagdiriyor-son-24-saatte-35-filistinli-oldu-1.jpg

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Michael Erik Kurilla, İran ve Hizbullah'ın İsrail'e yönelik tehditleri üzerine Pazar sabahı erken saatlerde Orta Doğu'ya geldi. Axios'a konuşan üç ABD'li ve İsrailli yetkili, olası bir saldırının yarın (Pazartesi) gerçekleşebileceğini ifade etti. İsrail ve ABD, savunma hazırlıklarına başladı. ABD'li yetkililer, Hizbullah'ın da bu saldırıya dahil olabileceğini belirtiyor.

764236image1.jpg

Hamas lideri İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğramasının ardından, İran Dini Lideri Ali Hamaney intikam sözü vermişti. İran'ın Kum şehrindeki bir camiye "intikam bayrağı" olarak bilinen kırmızı bayrak asıldı. Bayrağın üzerinde, "Hüseyin'in intikamı" yazısı yer alıyor.

NE OLMUŞTU?

İsmail Haniye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için Tahran'da bulunuyordu. İran Devrim Muhafızları Ordusu, sabaha karşı Haniye'nin kaldığı konuta saldırı düzenlendiğini açıkladı. İran ve Hamas, suikastı İsrail'e atfederken, İsrailli yetkililer olayla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

1faa92a0-4f13-11ef-b2d2-cdb23d5d7c5b-jpg.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.