İtalyan boksör trans boksöre 46 saniye dayanabildi: Olimpiyatta Busenaz'ın rakibi oldu

İtalyan boksör trans boksöre 46 saniye dayanabildi: Olimpiyatta Busenaz'ın rakibi oldu

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na damga vuran olayda İtalyan boksör Angela Carini, Cezayirli trans boksör Imane Khelif karşısında ringden çekildi.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda boks branşında 66kg kategorisinde mücadele eden İtalyan boksör Angela Carini, son 16 turunda Cezayirli boksör Imane Khelif'e karşı çekilmek zorunda kaldı. Mücadelenin başlamasından kısa bir süre sonra çenesine aldığı darbe sonrası, Carini 46 saniye sonra ringden çekildi. Maçın ardından gözyaşlarına hakim olamayan Carini, rakibi Khelif'in elini sıkmadı.

Alınan bilgiye göre trans boksör Khelif'in cinsiyet uygunluğu testlerini geçip geçmediğine dair tartışmalar sürüyor. Haberde, Türk ve İtalyan yetkililerin de aralarında bulunduğu bazı isimlerin, Khelif'in kadınlar kategorisinde yarışmasına karşı çıktıkları belirtildi.

6664.jpg

Khelif çeyrek finali geçmesi durumunda yarı finalde, olimpiyat şampiyonumuz Büsenaz Sürmeneli ile karşılaşabilir. Milli boksörümüz Sürmeneli ise çeyrek finalde 3 Ağustos Cumartesi günü Taylandlı Janjaem Suwannapheng ile karşılaşacak.

Mirror'da yer alan habere göre, Khelif geçen yılki Dünya Şampiyonası'nda testosteron testinde başarısız oldu, ancak Paris'teki Olimpiyat Oyunları'nda yarışmasına izin verildi. IOC sözcüsü Mark Adams, bu konuda yaptığı açıklamada, "Bireyler hakkında yorum yapmayacağım. Bu gerçekten çok çirkin ve haksız. Ancak şunu söyleyebilirim ki, kadınlar kategorisinde yarışan herkes yarışma uygunluk kurallarına uyuyor. Pasaportlarında kadın olarak geçiyorlar ve durumun böyle olduğu belirtiliyor" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.