Maya olmadan yoğurt yapmanın formülü! Usta aşçının sırrı ortaya çıktı

Maya olmadan yoğurt yapmanın formülü! Usta aşçının sırrı ortaya çıktı

Yoğurt mayası nasıl yapılır sorusunun yanıtına iyi bir çözüm isteyenler bu yönteme deneyebilir.

Geleneksel lezzetlerin vazgeçilmezi yoğurt, marketlerde satılan hazır ürünlere kıyasla evde mayalanarak daha sağlıklı ve doğal bir şekilde elde edilebiliyor.

Mayasız taş gibi yoğurt yapmak için 22 yıllık aşçının verdiği tarifle kaya gibi sert yoğurt mayalama yöntemi ile katkı maddesiz, lezzetli ve kıvamlı yoğurt yapmak ise mümkün.

Picture background

Bu yöntemle evde kolayca ve katkı maddesiz yoğurt elde edebilirsiniz.

Mayasız taş gibi yoğurt yapmanın yöntemi ise şu şekilde:

Malzemeler:

2 litre süt

1 yemek kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Sütü büyük bir tencereye dökün ve kaynamaya bırakın.

Süt kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumasını bekleyin.

Süt soğuduktan sonra içine tuzu ekleyip iyice karıştırın.

Yoğurt yapımında kullanacağınız kavanozları kaynar su ile sterilize edin.

Sütü sterilize ettiğiniz kavanozlara paylaştırın ve kapaklarını kapatın.

Kavanozları sıcak tutacak bir örtüye sarın ve ardından bir termos içine yerleştirin.

Termosun kapağını kapatın ve yoğurtların mayalanması için 6-8 saat kadar bekleyin.

Bu sürenin sonunda yoğurtlarınız hazır olacak.

Picture background

YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR?

Kemikleri güçlendirerek osteoporoz riskini azaltır.

Bağırsak mikrobiyomunun dengelenmesine yardımcı olur.

Faydalı mide bakterilerini besler, sindirimi iyileştirir.

Yoğurt şişkinliği ve gazı azaltır.

Sindirim sisteminin sağlığını destekler.

Tokluk hissi oluşmasına yardım eder.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.