On binlerce öğretmen işsiz kaldı

On binlerce öğretmen işsiz kaldı

Asgari ücretin bile altına maaşlar ile çalıştıkları için sık sık gündeme gelen 66 binden fazla öğretmen işsiz kaldı. İşte haberin detayları…

Milli Gazete’den Mehmet Fahri Özkan’ın haberine göre, ücretli öğretmenlik sistemi, öğretmen açığını kapatmak amacıyla hayata geçirilen bir sistemken, bu sistemde çalışan öğretmenler ciddi anlamda mağduriyetler yaşıyor.

Eğitimini tamamlayıp hayalini kurdukları mesleklerini icra etmek isteyen öğretmenler, aynı işi yaptıkları kadrolu meslektaşlarıyla birbirinden tamamen farklı şartlar altında çalışmaktan bıkmış, usanmış durumda.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni düzenleme: Öğretmen olmanın şartları değişiyor

Düşük ücretler, eksik sigorta primleri ve yaz tatillerinde işsiz kalmaları, ücretli öğretmenlerin en büyük mağduriyetlerinden yalnızca birkaçı olarak karşılarına çıkıyor.

Ücretli öğretmenler, genellikle asgari ücretin altında maaşlarla çalışıyorlar. Bu durum, geleceğimizi imar eden öğretmenlerimizin geçim sıkıntısı çekmesine ve mesleki motivasyonlarının düşmesine neden oluyor.

Eğitim Sitesi, Öğretmen Haber Sitesi, Öğretmenler Bilgi Sitesi

Ayrıca, çalışma hayatları boyunca sigorta primlerinin de tam olarak yatırılmaması, ücretli öğretmenlerin emeklilik haklarından zamanında yararlanamamasına neden oluyor.

Yaz tatili süresince işsiz kalan ücretli öğretmenler, bu dönemde hayalini kurdukları meslekten herhangi bir gelir elde edemiyor. Bu durum, öğretmenlerin ekonomik olarak zorlanmalarına ve mesleki istikrarlarının bozulmasına da sebep oluyor.

Not verme sırası öğrencide - Son Dakika Haberler Milliyet

Türk Eğitim-Sen'in araştırmasına göre, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında Türkiye'de ücretli öğretmen sayısının 71 ilde toplamda 66 bin 780 olduğu açıklandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum