Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Ahmet Burak Kabaklı

Ahmet Burak Kabaklı

GÜN IŞIĞINDA

Özkan Uğur Ağabey’e veda…

Sevgili okurlarım, sizler bu satırları okurken, ben dahil binlerce kişi köklü müzik grubu MFÖ’nün solisti ve oyuncu Özkan Uğur’u son yolculuğuna uğurluyor olacağız. Bilindiği üzere MFÖ'nün yıldızı Özkan Uğur bir süredir yoğun bakımda tedavi görüyordu. Daha önce üç kez lenf kanserini yenen Uğur, kısa bir süre önce de entübe edilmişti. Tedavisi yoğun bakım ünitesinde devam eden Özkan Uğur'dan geçtiğimiz cumartesi acı haber geldi. Ünlü müzisyenin hayatını kaybettiği öğrenildi. Acı haber sonrası sanat dünyası yasa boğuldu. Özkan Uğur'un cenaze töreninin 11 Temmuz Salı günü (bugün)saat 11.00'de AKM'de yapılacağı, cenaze namazının Taksim Camii'nde kılınacağı ve ardından Karacaahmet Mezarlığına defnedileceği öğrenildi. Kendisiyle çok kısa bir teşriki mesaim olmuştu; Mustafa Altıoklar’ın “İstanbul Kanatlarımın Altında” adlı sinema filmi esnasında Merhum Savaş Ay ağabey ve Okan Bayülgen ile birlikte sevgili Göksenin İleri ağabeyimi ziyarete gelmişlerdi. Ben o dönemler Göksenin ağabeyin yanında Anadolu Folk Topluluğu’nda İyon ile beraber “getir-götür” işleri yapıyor bir yandan da Göksenin ağabeyin engin tecrübesinden bir şeyler kapmaya çalışıyordum. Çok kıymetli sanatçı, yönetmen ve yazar çizer takımının ziyaret ettiği ve o dönem de oldukça popüler olan Anadolu Folk Topluluğu’nun Balat sahildeki merkezinde kısa bir sohbet etmiştik. Çok mütevazı bir tavırla bizlere bir de imzalı fotoğraf hediye etmişti. Rabbim makamını cennet, kabrini cennet bahçesi eylesin.

////////////////

Türkmen şair, düşünce ve fikir adamı

Kemal Beyatlı çocuk okurlarla buluştu

++++++++++++

Kerkük Türkmen Kardeşlik Ocağı Kerkük Şubesi, geçtiğimiz hafta, “Çocuklara Kitap Sevdirme” ismiyle bir program düzenledi. Programda Türkmen çocuklar, okumuş oldukları kitapları kendi üsluplarıyla değerlendirerek katılımcılar tarafından büyük alkış topladılar.

Prof. Dr. Ümit Dökmeci ve Türkmen Eğitim Müfettişi Hicran Bayatlı tarafından yürütülen “Çocuklara Kitap Sevdirme” programı, aileler tarafından da memnuniyetle karşılandı.

Çocuklar, okuma ve değerlendirme sonrası, okudukları bazı kitapların yaratıcısı olan, yazar ve şair Kemal Beyatlı ile de tanışma imkânı buldular.

Beyatlı, bu güzel çalışmalardan dolayı Ocak yönetimine, projeyi yürüten hocalara ve katılımcı çocuklara teşekkür ettikten sonra yazarlık hayatından kısaca bahsetti.

Program sonunda Beyatlı, Türkmen çocuklar için kaleme aldığı ve on kitaptan oluşan "Can Tarih Yolculuğunda" serisini katılımcılara hediye etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları