Schengen vizesinde yeni tarife belli oldu! Başvuran 1 günde alıyor

Schengen vizesinde yeni tarife belli oldu! Başvuran 1 günde alıyor

Schengen vizesinden artan ret oranın ardından yeni tarife belli oldu. Başvuran vatandaşlar 1 günde alacak.

Türkiye’den Avrupa Birliği ülkelerine seyahat etmek isteyen vatandaşların Schengen vizesi başvurularında kriz yaşanmaya devam ediyor. Yaşanan randevu gecikmeleri ve yüksek reddedilme oranları, alternatif turistik destinasyonlara yönelmeleri başlarken Schengen vizesi cazibesini yitirmeye başladı.

Son dönemde Schengen vizesi başvurularında yaşanan zorluklar ve vizelerin sıklıkla reddedilmesi, tatilcileri daha kolay vize veren veya vizesiz seyahat edilebilen destinasyonlara yönlendirmesine neden oldu.

aw254483-01.jpg

İktisadi Kalkınma Vakfı'nın 2023 verilerine göre, Türkiye 1 milyon 55 bin 885 başvuruyla en fazla vize başvurusu yapan ikinci ülke konumunda yer aldı. Bu başvurulardan 612 bin 841'ine çok girişli Schengen vizesi verilmişken, vize reddedilme oranı ise 2022’ye göre 6 puan artarak yüzde 21,7’ye çıktığı kaydedildi.

schengen-vizesi-icin-basvurular-basliyor-1588761033-1857.webp

VİZE BAŞVURUSU 1 GÜN İÇİNDE ONAYLANIYOR

Bu artış sebebiyle Schengen vizesinde tarife değiştirerek tatilcilerin ilgisini başta Dubai olmak üzere Mısır, Bali, Umman ve Katar gibi alternatif destinasyonlara kaydırdı. DubaiVizeAl'ın Yönetim Kurulu Üyesi Burak Akdemir, Dubai’ye yapılan vize başvurularının 1 gün içinde online olarak sonuçlanabildiğini belirtti.

schengen-vizesi.jpg

Akdemir, “Vize kriziyle zaman ve maddi kayba uğramak istemeyenler, rotalarını turistik cazibe merkezi Dubai’ye çevirdi. Dubai Vizesi Yetkili Başvuru Merkezi olarak Türk pasaportu sahiplerine online başvuru ile 1 günde turist vizesi alma imkanı sunuyoruz” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.