Tavus ve angut kuşu operasyonu: Binlerce lira ceza kesildi

Tavus ve angut kuşu operasyonu: Binlerce lira ceza kesildi

Aksaray'da yaban hayvanlarının korunmasına yönelik yaptığı çalışmalar kapsamında bir operasyon düzenledi.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi (HAYDİ), yaban hayvanlarının korunmasına yönelik yaptığı çalışmalar kapsamında bir operasyon düzenledi. Operasyonda, belgesiz olarak tavus kuşu ve angut kuşu bulunduran bir kişiye yasal işlem uygulandı ve 6 yaban hayvanı koruma altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, HAYDİ ekipleri, yaban hayvanlarının korunmasına yönelik çalışmalar kapsamında yaptıkları araştırmalar sonucunda, bir evin bahçesinde belgesiz yaban hayvanı bulunduğunu tespit etti. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, Aksaray Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleriyle birlikte söz konusu eve operasyon düzenledi.

Gerçekleştirilen operasyonda, evin bahçesinde bulunan kümeste 2 tavus kuşu ve 4 adet angut kuşu ele geçirildi. 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında yasal işlem uygulanan ev sahibine 78 bin 650 TL idari para cezası verildi.

Belgesiz olduğu tespit edilen 2 tavus kuşu ve 4 adet angut kuşu ise Aksaray Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekiplerince koruma altına alındı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.