Yeşilçam’ın usta ismi İzzet Günay apar topar hastaneye kaldırıldı

Yeşilçam’ın usta ismi İzzet Günay apar topar hastaneye kaldırıldı

Yeşilçam’ın usta isimlerinde olan İzzet Güney apar topar hastaneye kaldırıldı.

Yeşilçam'ın efsane oyuncusu 90 yaşındaki İzzet Günay apar topar hastaneye kaldırıldı.

Bodrum'da tatil yaptığı öğrenilen usta isim İzzet Günay yaşadığı talihsiz düşme sonucu yaralandı. Sanatçının ambulans ile özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı ortaya çıktı.

Olayla ilgili olarak sitenin yöneticisi İsmail Demirel Sözcü'ye açıklama yaptı. Söz konusu açıklamada Demirel, "İzzet Bey sabah erken saatlerde arkadaşları ile yürüyüş yaparken taşa takılıp düşmüş, ayak bileğinde zedelenme olmuş ama bilinci açık ve yerinde, tedbir amaçlı hastaneye kaldırılmış" ifadelerini kullandı.

yesilcam-in-usta-sanatcisi-izzet-gunay-genc-14854629-35-m.jpg

İZZET GÜNAY KİMDİR?

İzzet Günay, 21 Ağustos 1934 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Eğitim hayatını Haydarpaşa Lisesi ve Deniz Lisesi'nde tamamlayan Günay, İstanbul Belediyesi İmar Müdürlüğü'nde çalıştıktan sonra askerlik görevini yerine getirmesinin ardından linyit ticaretiyle uğraşmaya başladı.

Profesyonel oyunculuk kariyerine ise, Dormen Tiyatrosu'na yaptığı gazete ilanı başvurusu ile başlayan İzzet Günay "Karaağaçlar Altında" adlı oyunla küçük bir rolle sektöre adım attı.

Sinema kariyerine ise 1958 yılında Kemal Film yapımı "Kırık Plak" filminde Zeki Müren'in şoförü olarak başlayan usta oyuncu daha sonra çeşitli filmlerde ufak roller aldıktan sonra "Varan Bir" filmiyle başrol oyunculuğuna geçiş yaptı.

Buradaki rolüyle sinema dünyasında önemli bir yer edinen oyuncu Yeşilçam'ın önde gelen isimlerinden biri haline geldi. İzzet Günay, kariyeri boyunca 100’ün üzerinde film ve dizi projelerinde rol aldı.

kapak-085356.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.