Çalışan anneler 11 bin 339 lira ödenecek: Destek paketinin ayrıntıları netleşti

Çalışan anneler 11 bin 339 lira ödenecek: Destek paketinin ayrıntıları netleşti

Çalışan anneler için önem taşıyan destek paketinin ayrıntıları belli oldu.

Çocuk sahibi olmak , masrafları katlıyor. Bu nedenle ülke ekonomisinde evli olan çiftler çoğunlukla çocuklarının masraflarını daha rahat karşılayabilmek adına çalışmayı tercih edebiliyor. Değişken ekonomik koşullar ve çalışma şartları vatandaşları kara kara düşündürüyor. Devletin vatandaşlara sağlamış olduğu destek ödemeleri, geçmekte zorlanan bir çok vatandaş için önem arz ediyor. Bu kapsamda çalışan annelere ödenecek olan destek tutarları belirlendi. İşte ayrıntılar…

325 EURO DESTEK ÖDENECEK

Çalışan anneler için önem taşıyan destek paketinin ayrıntıları belli oldu. İş hayatına devam eden anneler için devlet desteği sürüyor. çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat işıkhan bu kapsamda sosyal güvenlik kurumunun yürüttüğü Avrupa Birliği destekli projenin ayrıntılarına aktardı.

Bakan işıkhan, Ankara, İstanbul ve İzmir’de 7000 anneye 12 ay boyunca 325 Euro destek verileceğini duyurdu.

isik.jpg

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Vedat Işıkhan, sosyal medyaya hesabı üzerinden yaptığı duyuruda, eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığın teşvikini de sağlamayı hedeflediklerine değinerek, projeden toplamda 7000 kadının faydalanacağının da altını çizdi.

KİMLER BAŞVURABİLİYOR?

Destek ödemelerinden 0 ila 36 aylık çocuğu olan ve tam zamanlı çalışan anneler faydalanabilecek. Ancak SGK‘ya en az 30 günlük prim ödemiş olmaları gerekiyor. Bu şartlar taşınıyorsa eğitimli bir çocuk bakıcısını sigortalı olarak çalıştırarak bu hizmetten mali destek alabiliyorlar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.